SanDisk Shoot & Store Flash geheugenkaarten - PMA 2004
SanDisk Shoot & Store Flash geheugenkaarten
SanDisk kondigt een nieuwe lijn aan van goedkopere flash geheugenkaarten, ontworpen om de gebruiker in staat te stellen zijn of haar foto's voor onbepaalde tijd te bewaren zonder gebruik van een computer om te downloaden, zodoende miljoenen consumenten aan te sporen om over te stappen naar de digitale fotografie en hen te voorzien van een duurzame permanente manier om levenslang digitale foto's op te slaan. Met een adviesprijs van $ 14.99 per stuk, een doorbraak in de industrie, wordt verwacht dat de Shoot & Store kaarten consumenten in staat stellen om prints te bestellen op een "cost-of-use" basis dat gelijk is aan of minder kost dan de traditionele analoge film. En ze zullen zich geen zorgen hoeven te maken over het achterlaten van dure flash geheugenkaarten bij retail fotozaken.

SanDisk officials zijn ervan overtuigd dat de Shoot & Store lijn een grondige verandering teweeg zal brengen in de manier waarop mensen denken over het foto's nemen, en de laatste barrière wegnemen tot volledige acceptatie van digitale fotografie. Met zijn gebruikersgemakkelijke concept, zal de Shoot & Store een groot aantal consumenten overtuigen, speciaal degenen die nog twijfelden over het meedoen met de digitale revolutie, dat het nu de juiste tijd is om een digitale camera aan te schaffen. Voor het eerst is SanDisk ervan overtuigd dat het zuinig en efficiënt is om dezelfde kaart te gebruiken voor het vangen zowel als het opslaan van digitale 'negatieven'. Dit lost een van de meest hinderlijke problemen van digitale fotografie op, en stelt mensen in staat om zonder computervaardigheden en zonder de tijd te spenderen om hun beelden te moeten downloaden, een digitale camera te gebruiken.

Een nieuwe aanpak van SanDisk is om de flash geheugenkaarten te distribueren via supermarkten en warenhuizen. SanDisk heeft vanaf december dit concept getest op de markt bij meer dan 800 warenhuizen wereldwijd, inclusief de Kroger supermarktketen. Andere belangrijke retailketens, waaronder Rite Aid warenhuizen, hebben al toegezegd de Shoot & Store lijn op te nemen in hun assortiment. De lage kosten, gemak en eenvoud van de kaarten zijn ontworpen om nieuwe business voort te brengen voor de winkels die de consument vaak bezoekt. De kaarten bieden ook opties voor de gebruikers om kwaliteitsfoto's te verkrijgen van de detailhandels 'doe het zelf' kiosk of van processing services in plaats van te zwoegen boven thuisprinters om foto's te maken die uiteindelijk meer kosten en binnen een paar maanden vervagen.

De eerste kaart types in de Shoot & Store lijn zijn: CompactFlash (CF), SD en SmartMedia. De CF en SD kaarten zullen eerst geboden worden in 50 foto's (32 Megabyte) formaten terwijl de SmartMedia kaarten aangeboden worden met alleen 50 foto's. In het midden van het jaar heeft SanDisk de distributie van 100 beelden (64 Megabyte) kaarten gepland evenals toevoeging van andere kaartformaten inclusief Memory Stick PRO en xD. (Het aantal foto's is een geschat aantal en is gebaseerd op een 1MP camera in hoger resolutie of fine modus. Het echte aantal zal variëren afhankelijk van de onderwerp complexiteit en het cameramodel).

De Shoot & Store lijn omvat ook een optionele SanDisk Digital Photo Viewer, die de consument de mogelijkheid biedt om hun digitale beelden te tonen op een televisie zodat er geen computer aan te pas komt. Voor archiveringsdoeleinden, verwacht SanDisk een CD formaat plastic bijouteriekist te bieden als een optioneel item bij dezelfde warenhuizen, zodat vele kaarten geïndexeerd en bewaard kunnen worden om gemakkelijk terug te vinden.

SanDisk officials zijn ervan overtuigd dat de kaarten die gebruikers zullen aanspreken die geen tijd hebben om hun foto's op een computer te zetten, maar ze gewoon in hun originele vorm willen bewaren zoals ze gewend waren bij hun fotonegatieven. Consumenten zullen deze kaarten direct bij professionele fotozaken of kiosken bij grote warenhuizen of supermarkten achter kunnen laten en in sommige gevallen de foto's na het doen van de boodschappen weer ophalen! In eerste instantie is dit nieuwe concept geïntroduceerd op de Amerikaanse markt, de Europese markt zal in een later stadium worden meegenomen.
SanDisk Shoot & Store Flash geheugenkaarten
LetsGoDigital Camera Reviews
PMA 2004
Links:   PMA PMA 2003 PMA 2004 PMA 2005 PMA 2006 CES 2003 CES 2004 CES 2005 CES 2006 BUY DIGITAL CAMERA