Samsung Digimax U-CA 401 - PMA 2004
Samsung Digimax U-CA 401 Digitale Camera
Onder alle digitale camera's die Samsung introduceert bevindt zich ook de nieuwe U-CA 401, een ultra compacte camera. Glanzend, compact en superdun (96.7mmx60mmx15mm) biedt de U-CA 401 een allround functionaliteit in een stijlvolle behuizing die klein genoeg is om overal mee naar toe te nemen. Met een resolutie van 4 Megapixels en een 4x digitale zoom is de U-CA 401 een camera die gemakkelijk in het gebruik is en veelzijdig voor gebruikers en interessant voor degenen die een lichtgewicht camera zoeken. Ofschoon klein van formaat, is de U-CA 401 groots in zijn functies. Dat begint met zijn 4.1 Megapixels beeldsensor waardoor de U-CA 401 hoge kwaliteit beelden aflevert, die hij opslaat ofwel op zijn interne geheugen van 32MB of Flash geheugen of op de Sony Memory Stick Duo geheugenkaart. De camera kan zelfs 406 beelden opslaan (ingesteld op 1/3 megapixel) en tot zeven beelden in de Super fijne modus met de hoogste resolutie hierbij slechts gebruik makend van het interne geheugen. Als extra optie kunnen de beelden overgezet worden van het interne geheugen naar de Memory Stick Duo kaart om de camera te legen. Dit maakt het de gebruiker mogelijk om te fotograferen zonder geheugenkaart in te brengen en in de vrije tijd de beelden over te zetten. De U-CA 401 kan de beelden ook snel en gemakkelijk overzetten naar een computer via de ingebouwde USB connectie.

De Macro modus van de camera laat de U-CA 401 scherpstellen op onderwerpen op een afstand van slechts 6 cm terwijl de Normale modus vloeiend, snel en automatisch scherpstelt van 60cm tot oneindig. Een combinatie van een mechanische en elektronische sluiter voorziet in een hoge snelheid beeld opname tot 1/2000 van een seconde. Een handige Nachtscène optie verandert de camera in een geheim agent, die foto's kan nemen in vrijwel complete duisternis.

Een ander kenmerk van de U-CA 401 is de verscheidenheid aan belichtingscontroles, die de fotograaf complete creatieve controle geven over het te vangen beeld. Fotografen kunnen kiezen uit Program AE, Multi metering of Spot modi, allen met instelbare belichtingscompensatie tot +/- 2 stappen in .5 EV stapjes. De camera kan foto's maken met in te stellen ISO waarden van 100 tot 400. De ingebouwde zelfontspanner laat de fotograaf meedelen in de actie, en de dubbele belichtingsinstelling zorgt voor enkele interessante creatieve effecten.

De U-CA 402 past comfortabel in de hand van de fotograaf en biedt snel en gemakkelijk toegang tot vele controles door enkele eenvoudige knoppen en een gemakkelijk te navigeren grafische gebruikers interface. (GUI). Veel van de camera's aanpassingen zijn toegankelijk via het grote 1.5 inch kleuren TFT LCD scherm. De ingebouwde flits bijvoorbeeld, kan ingesteld worden op Automatisch, Automatisch en Rode ogen reductie optie, Langzame sluitertijd synchronisatie en Invulflits. Scherpte en speciale effecten kunnen ook ingesteld worden in de camera via het LCD scherm en GUI. De U-CA 401 laat toe de scherpte in te stellen van de standaard Normaal modus tot Zacht of Levendig, terwijl de camera ook ingesteld kan worden om beelden op te nemen in sepia of zwart/wit effect.

Naast de automatische witbalans kan de U-CA 401 ook de witbalansinstellingen aanpassen voor de perfecte foto. Keuze uit: Daglicht, Bewolkt, Zonsondergang, Tungsten of Custom modi om foto's te nemen met een perfecte kleurweergave.

De U-CA 401 kan niet alleen perfecte foto's maken, hij kan ook videoclips filmen tot 30 beelden per seconde met geluid in 320x240 pixels. Videoclips, evenals foto's, kunnen terug bekeken worden op het ingebouwde LCD scherm, om op locatie de eigen regievaardigheden meteen te kunnen checken.
Samsung Digimax U-CA 401 Digitale Camera
LetsGoDigital Camera Reviews
PMA 2004
Links:   PMA PMA 2003 PMA 2004 PMA 2005 PMA 2006 CES 2003 CES 2004 CES 2005 CES 2006 BUY DIGITAL CAMERA