Pentax Optio S4i - PMA 2004
Pentax Optio S4i Digitale Camera
Juist voordat de PMA begint in Las Vegas besluit Pentax nog even een nieuwe 4 Megapixel camera te onthullen: de Optio S4i. Dit nieuwe model is zeer compact maar heeft alle knoppen binnen handbereik. De S4i heeft een 1.8 inch TFT LCD display (resolutie van 85.000 pixels) die een 100% gezichtsveld biedt. De resolutie van 4 effectieve Megapixels garandeert fotorealistische beelden en de 3x optische zoom, gecombineerd met een 4x digitale zoom geven de gebruiker een allround gemak. De nieuwe Pentax Optio S4i heeft een stijlvol ontworpen superkleine aluminium gelaagde body die zelfs onder water gebruikt kan worden (40 meter). Met een totaal gewicht van 120 gram (opgeladen en klaar) en afmetingen van 84x52x20.5mm kun je deze handige camera overal en altijd met je meenemen.
Pentax Optio S4i Digitale Camera
Ondanks zijn kleine formaat is de nieuwe Optio S4i voorzien van de laatste nieuwigheden. Hij heeft een multi chip module systeem en een vernieuwend Sliding Lens systeem dat zich terugtrekt om in de body van de camera te verzinken. Deze vernieuwende oplossing resulteert in de compacte afmetingen. De hoogwaardige zoomlens is een lens van de smc serie van Pentax, een bekende reeks en befaamd om zijn uitstekende beeldkwaliteit. De zoomlens biedt een 3x optische zoom met een zoombereik van 35-105mm in vergelijking tot een 35mm camera. De lens bestaat uit 5 groepen van 6 elementen geheel vervaardigd van glas, met twee asferische lenzen aan iedere zijde. Gecombineerd met de digitale zoom bereikt hij een totale zoom van een indrukwekkende 12x.
Naast zijn compacte formaat biedt de Optio S4i een gebruikersvriendelijke bediening die verkregen is door geavanceerde processing elektronica en nieuw software algoritme. De reactie van de ontspanknop is 0.01 seconde (gemeten vanaf het moment dat de ontspanknop volledig ingedrukt is, gevolgd door scherpstelling tot aan het moment dat de sluiter opent, als de flits uit is). De controle knoppen liggen binnen handbereik, de opname functies zijn eenvoudig gehouden en simpel. Nog een handige functie is de manier waarop de camera oplaadt; hij hoeft alleen maar in de unit geplaatst te worden om de Lithium-ion batterij op te laden. De voorgeprogrammeerde programma's zijn: Programma, Film, Panorama, Nachtscène, 3D Beeld, Landschap, Bloem, Portret, Zelfportret, Surfen en Sneeuw, Herfstkleur, Zonsondergang, Museum, Tekst, Voedsel, Zacht en Poster. De ingebouwde digitale filters maken opnames in zwart/wit mogelijk of in een reeks van kleuren zoals: rood, roze, geel, groen, blauw en paars. De Optio S4i kan ook geluid opnemen, filmpjes en geluidloze filmpjes onder water. De beelden worden opgeslagen op een Secure Digital geheugenkaart.
Pentax Optio S4i specifications
Andere kenmerken zijn: PictBridge ondersteuning, Bediening in 9 talen, Trimming, 10MB ingebouwd geheugen, Exif printen en PIM II ondersteuning, histogram en 7-punts AF of Spot AF. Optionele accessoires zijn: waterresistente tas (O-WP2) AC adapter kit, 3D Image viewer en afstandsbediening.
We zijn er zeker van dat we deze nieuwe Pentax camera gedurende ons bezoek aan de PMA 2004 tegen zullen komen, dus tot die tijd: blijf erbij voor ons speciale PMA 2004 live verslag!
LetsGoDigital Camera Reviews
PMA 2004
Links:   PMA PMA 2003 PMA 2004 PMA 2005 PMA 2006 CES 2003 CES 2004 CES 2005 CES 2006 BUY DIGITAL CAMERA