Pentax Optio S40 - PMA 2004
Pentax Optio S40 Digitale Camera
Vandaag introduceert Pentax zijn nieuwe supercompacte 4 Megapixel camera: de Optio S40. Deze aantrekkelijke camera heeft een aluminium buitenkant, ligt comfortabel in de hand en heeft een mooi stijlvol ontwerp. De resolutie van 4 effectieve Megapixels verzekert een fotorealistisch beeld en de 3x optische zoom gecombineerd met een ongeveer 2.6x digitale zoom resulteert in een allround 8x zoom. Het supercompacte ontwerp omvat het unieke Pentax Sliding Lens systeem wat resulteert in de zeer compacte afmetingen. De camera gebruikt twee AA batterijen of één CR-3 batterij. De afmeting van 89x58.5x25.5mm en het gewicht van slechts 125 gram maken de nieuwe Optio S40 comfortabel en handig om mee te nemen, altijd en overal.
Pentax Optio S40 Digitale Camera
De nieuwe Optio S40 voert een smc Pentax lens, een van de befaamde serie bekend over de hele wereld vanwege zijn hoogwaardige kwaliteit. De 3x optische zoom met een brandpuntbereik van 35-105 (equivalent van een 35mm camera) zorgt ervoor dat de gebruiker op een gemakkelijke manier foto's kan maken. De smc lens bestaat uit 5 groepen van 6 elementen vervaardigd uit glas en heeft twee asferische lenzen aan iedere kant. Om de zoom mogelijkheid van de Optio S40 te vergroten kan hij zijn zoom uitbreiden met de 2.6 digitale zoom waardoor het totale bereik op 8x komt. De camera is gebruiksvriendelijk; alle knopjes en controle knoppen liggen binnen handbereik als de camera in de 'ready-to-shoot' positie ter hand genomen is. De knoppen aan de achterzijde van de camera zijn groter gemaakt om gemakkelijker te kunnen bedienen. Om de optimaal aangepaste gemakkelijke bediening te verkrijgen, heeft de Optio S40 vier meest gebruikte functies snel toegankelijk gemaakt uit een keuze van tien (opname formaat, beeldkwaliteit, belichtingscompensatie, meting, witbalans, scherpte, verzadiging, contrast, ISO en AF oppervlakte).
Pentax Optio S40 specificaties
Opname modi kunnen gemakkelijk geselecteerd worden met een handige draaiknop geplaatst in het midden van de bovenkant. Eenvoudigweg de knop in één van de negen standen zetten die hieronder beschreven worden en laat de camera automatisch zorg dragen voor alle relevante instellingen. De opname modi zijn: Auto select, Portret, Landschap, Nachtscène, Film, Geluidsopname, Digitaal effect, Programma en Picture. Naast het direct plaatsen van Portret, Landschap en Nachtscène op de draaiknop, biedt de Optio S40 ook 10 picture instellingen die uitzonderlijk gemakkelijk te bereiken zijn. Alles wat je moet doen is gewoon het icoontje kiezen wat het meest met de scène overeenkomt, compositie vaststellen en knippen. De 10 picture instellingen zijn: Bloem, Zelfportret, Surfen, Sneeuw, Zonsondergang, Museum, Tekst, Voedsel, Landschap portret en Zeehaven.
Om de gebruikersvriendelijkheid van de Optio S40 nog verder te vergroten is er een hulpfunctie ingebouwd die snel benaderbaar is als de camera in opname of weergave stand staat; op het scherm verschijnt 'n eenvoudige uitleg over alle functies van de knoppen. De Optio S40 ondersteunt PictBridge; een nieuwe standaard om direct te printen, uitgegeven door CIPA (Camera and Imaging Production Association). Met deze gunstige ondersteuning kan de Optio S40 met een USB kabel direct op een printer aangesloten worden die PictBridge ondersteund en biedt zo volledige controle over printen, herzien van het formaat, digitale filter en andere functies, dit alles zonder de noodzaak van een computer.
LetsGoDigital Camera Reviews
PMA 2004
Links:   PMA PMA 2003 PMA 2004 PMA 2005 PMA 2006 CES 2003 CES 2004 CES 2005 CES 2006 BUY DIGITAL CAMERA