Kodak EasyShare DX7630 - PMA 2004
Kodak EasyShare DX7630 Digitale Camera
Kodak introduceert de Kodak EasyShare DX7630 zoom digitale camera: een camera die een unieke beeldkwaliteit biedt in vergelijking met 5 en 6 megapixel digitale camera's die momenteel verkrijgbaar zijn op de consumentenmarkt. Met een resolutie van 6 megapixels, een professionele Schneider-Kreuznach Variogon 3x optische zoomlens, een autofocussysteem dat ook nauwkeurig werkt bij weinig licht én een groot aantal creatieve instellingen is de camera uitermate geschikt voor enthousiaste fotografen. De camera zal in april verkrijgbaar zijn voor een adviesprijs van € 549,-.
Kodak EasyShare DX7630 Digitale Camera
In samenwerking met de bekende Duitse ontwerper van professionele optica, Schneider-Kreuznach, heeft Kodak de camera uitgerust met een f/2,8 - 8,0 asferische lens waarmee een buitengewone helderheid van rand tot rand en een superieure scherpte in het gehele beeldkader wordt verkregen. Bovendien wordt de beeldkwaliteit nog verder verhoogd door de Kodak Colour Science-chip voor beeldverwerking. Deze snelle digitale signaalprocessor met een van professionele processen afgeleide beeldverwerking (waaronder de legendarische Kodak-algoritmen voor de witbalans) analyseert snel en nauwkeurig de lichtomstandigheden en de kleurenbalans. Het resultaat is een ongelofelijke scherpte, uiterst nauwkeurige kleuren en juiste belichting.
Het autofocussysteem waarmee de DX7630-camera is uitgerust, werkt ook bij weinig licht nauwkeurig en combineert snelle fasedetectie met een uiterst nauwkeurige TTL-contrastdetectie (TTL: Through The Lens) waardoor een onderwerp scherp kan worden gedefinieerd, zelfs als het vrijwel donker is. Dankzij continue autofocus bedraagt de tijd tussen afdrukken en vastleggen slechts 0,3 seconde. Instelbare focuszones en belichtingsregeling maken een verregaande controle over elke scène mogelijk, terwijl de gebruiker door standaard- en geavanceerde instellingen voor JPEG-compressie meer invloed heeft op bestandsgroottes en kwaliteit. De DX7630-camera biedt de keuze tussen automatische en volledig handmatige bediening waarbij de gebruiker het diafragma, de sluitersnelheid (1/1400 tot 64 seconden), de belichtingscompensatie, het automatische belichtingsbereik en ISO-equivalenten onafhankelijk van elkaar kan instellen. De camera voorziet tevens in prioriteitsstanden voor het diafragma en de sluiter, programma- en aangepaste modi, en 16 scènemodi voor onder andere sport, portret, nacht, landschap, macro en automatisch. De veeleisende fotograaf zal blij zijn met details zoals first en last burst-modi, flitscompensatie, instelbare scherpte, tot 8x vergroting in reviewmodus en snel reagerende bedieningsfuncties.
Voor gebruikers die niet alleen stilstaande beelden willen vastleggen, biedt de DX7630-camera de mogelijkheid om bewegende videobeelden (24 frames per seconde) vast te leggen, waarbij de capaciteit alleen wordt beperkt door het beschikbare geheugen (32 MB intern geheugen: extra geheugen kan worden toegevoegd via het SD-kaart/MultiMediaCard-uitbreidingsslot). Ook is de camera uitgerust met een functie voor automatische beeldrotatie zodat verticaal genomen foto's in de juiste positie worden weergegeven op de camera, het computerscherm of de televisie. Daarnaast kan met deze camera altijd meteen een foto worden gemaakt door de sluiterknop in te drukken, ongeacht welke opnamemodus of welk menu is geactiveerd: een functie waarmee alleen EasyShare-camera's zijn uitgerust.
LetsGoDigital Camera Reviews
PMA 2004
Links:   PMA PMA 2003 PMA 2004 PMA 2005 PMA 2006 CES 2003 CES 2004 CES 2005 CES 2006 BUY DIGITAL CAMERA