DIWA Award voor Olympus E-1 camera - PMA 2004
DIWA Award voor Olympus E-1 camera
De Digital Imaging Websites Association (DIWA), een nieuwe industriële organisatie die de beste imaging producten opzoekt en ze erkent in de vorm van het uitreiken van Gouden, Zilveren en Bronzen DIWA medailles, heeft vandaag een Gouden DIWA medaille toegekend aan de Olympus E-1 van Olympus Corporation in de categorie Professionele Systeem camera. Bovendien heeft DIWA besloten een toegevoegde Innovatie prijs toe te kennen ter erkenning van het Olympus E-systeem, dat gebaseerd is op het nieuwe open Four Thirds standaard.
DIWA Award voor Olympus E-1 camera
Consequent hoge scores werden ingeleverd door de DIWA testers die een aantal verschillende Olympus E-1 samples testten. De Olympus E-1, die behoort tot de lagere prijscategorie op de professionele systeem digitale SLR camera markt, werd door de DIWA testers gewaardeerd om zijn robuuste, weerbestendige en innovatieve ontwerp dat niet geleden heeft onder de relatief compacte afmetingen en het lichte gewicht. De optische prestatie van de 'standaard' 14-54mm f/2.8-3.5 zoomlens was van een hoog gehalte, hiermee de radicale ontwerpfilosofie van het Four Thirds standaard bevestigend. Uitstekende ergonomie, controle knoppen en bediening die gepaard gaan met een responsieve elektronica completeren het geheel. Er zijn geen serieuze tekortkomingen geconstateerd.
DIWA's testmanager, Kai Thon, zegt samenvattend: "Ondanks zijn compacte en licht gewicht ontwerp, komt de E-1 tegemoet aan professionele eisen met een harde camera body, goed beschermd tegen ruige omstandigheden en ruw gebruik en een hoogwaardige Full Transfer 5 megapixels CCD sensor. Ondersteund door de hoge prestatie van de optiek en de accessoires van het Olympus E-Systeem is de E-1 uitgerust om digitale beelden van professionele kwaliteit te leveren. Met de E-1 heeft Olympus een solide fundering gelegd voor verder ontwikkeling van een uniek standaard."
Olympus krijgt nog een Gouden DIWA medaille toegekend voor Vernieuwing. Olympus heeft een hoge graad van inzicht laten zien en een vasthoudendheid om digitale SLR gebruikers te bevrijden van de compromitterende nalatenschap van de 35mm systemen. Door een splinternieuw systeem te starten heeft Olympus de mogelijkheid gehad om een aantal belangrijke vernieuwingen in te bouwen, inclusief relatief compacte en licht gewicht maar snelle digitale lenzen, telecentrische optiek geoptimaliseerd voor digitale sensoren, een traditionele scherpstelring en automatische scherpstelling controle, ultrasonische sensor reiniger en een gestandaardiseerd sensor formaat.
"De introductie van het E-Systeem was een gedurfde maar ook ingenieuze zet van Olympus. Het feit in ogenschouw nemend dat een groot aantal specifieke eigenschappen binnen de digitale imaging niet compatibel zijn met fotografie op film, werd een compleet nieuw systeem ontwikkeld," stelt Kai Thon. Hij voegt hieraan toe: "Het Olympus E-1 systeem is gebaseerd op de 'Four Thirds' sensor standaard, waardoor kleinere en lichtere camera body's en lenzen mogelijk zijn zonder afbreuk te doen aan de snelheid van de lens of de optische prestatie. Deze voordelen maken dat de droom van veel professionele fotografen waarheid wordt."
Over DIWA: Een groeiende, onafhankelijke gezaghebbende, industriële organisatie. De Digital Imaging Websites Association (DIWA) is een groeiende groep van onafhankelijke op het Web gebaseerde specialistische publicaties gewijd aan digital imaging. DIWA benut het collectieve talent en de expertise van zijn leden, resulterend in industriële prijzen die een vertrouwen en hoge waarde kennen zonder weerga, voor zowel de consumenten als de industrie. DIWA prijzen zijn er in de vorm van bronzen, zilveren en gouden medailles.
Unieke waterdichte test score procedure: De prijzen van DIWA voor de producten zijn exclusief gekozen door de analyse van veelvoudige testscores van verschillende DIWA testers, die verscheidene modellen van hetzelfde product hebben getest. Er wordt gebruik gemaakt van een gedetailleerde en uitgebreide gestandaardiseerde scoreprocedure, op maat gemaakt voor iedere productcategorie. Veelvuldig testen sluit de kans uit van een op zichzelf staand, niet representatief product sample of een testfout, of zelfs verborgen vooroordeel, die de betrouwbaarheid van het algehele resultaat zou kunnen beïnvloeden.
Prijzen door het jaar heen: DIWA is uniek door zijn beleid om prijzen het gehele jaar door uit te reiken aan producten die daarvoor in aanmerking komen met als hoogtepunt de jaarlijkse uitreiking van de Platinum DIWA medaille; de prijs voor het beste product van het jaar.
De meervoudige talen website van DIWA: Het hart van de DIWA organisatie is de Website, in vele talen, www.diwa-awards.com waar de nieuwste testrapporten gepubliceerd worden door DIWA leden publicaties. De site archiveert tevens DIWA prijzen en is ontworpen om consumenten te helpen in hun keuze voor imaging producten.
LetsGoDigital Camera Reviews
PMA 2004
Links:   PMA PMA 2003 PMA 2004 PMA 2005 PMA 2006 CES 2003 CES 2004 CES 2005 CES 2006 BUY DIGITAL CAMERA