Digital Imaging Websites Association - PMA 2004
Digital Imaging Websites Association (DIWA)
DIWA, de Digital Imaging Websites Association heeft vandaag productprijzen toegekend aan drie digitale camera, de eerste van zulke prijzen van deze onlangs gelanceerde industriële organisatie.
DIWA Digital Imaging Websites Association
Sinds vorig jaar november, hebben testers van de bij DIWA aangesloten websites die de vier hoeken van Europa beslaan, een paar dozijn camera's getest en de scores daarvan bijeen gebracht. Het strenge op techniek gebaseerde scoresysteem van DIWA heeft twee winnende camera's naar voren gebracht: de Olympus E-1 en de Casio QV-R40. Deze laatste verdiend een Zilveren DIWA medaille in de categorie Amateur Compact camera en de Olympus E-1 een Gouden DIWA medaille in de categorie Professionele Systeem camera. Bovendien heeft DIWA besloten een speciale prijs toe te kennen aan Olympus ter erkenning van de vernieuwingen geïnvesteerd in het Four Thirds gestandaardiseerd Olympus E-Systeem, waarvan de gouden medaille winnaar; de Olympus E-1 het eerste voorbeeld is.
DIWA's general manager, Ian Burley, becommentarieerde het als volgt: "Het zaadje dat leidde tot DIWA werd enkele jaren geleden gezaaid door DIWA's test manager, Kai Thon, maar de grote inzet en het harde werken van een 12-tal mensen in het afgelopen jaar heeft uiteindelijk geleid tot het werkelijk realiseren van DIWA en de prijsuitreikingen van heden."
Geboren in Europa maar met plannen om toekomstige leden van de hele wereld te verwelkomen, concentreert DIWA het talent en de ervaring van onafhankelijke journalisten die werken voor Web gebaseerde digital imaging publicaties. DIWA's doel is: een standaard neer te zetten voor kwaliteitswaardering van uitmuntende digitale imaging producten en de fabrikanten te belonen die voldoen aan de zware criteria van DIWA door deze prijzen uit te reiken.
Ian Burley voegt er aan toe: "Vandaag hebben we onze eerste drie medailles toegekend en dit is nog maar het begin. Ik verwacht dat ons unieke, up-to-date en betrouwbare systeem voor het toekennen van prijzen, het beste wat de industrie te bieden heeft, zal herkennen in de komende maanden, om dan onze platinum medaille te kunnen uitreiken voor het allerbeste product van het jaar."
Over DIWA: Een groeiende, onafhankelijke gezaghebbende, industriële organisatie. De Digital Imaging Websites Association (DIWA) is een groeiende groep van onafhankelijke op het Web gebaseerde specialistische publicaties gewijd aan digital imaging. DIWA benut het collectieve talent en de expertise van zijn leden, resulterend in industriële prijzen die een vertrouwen en hoge waarde kennen zonder weerga, voor zowel de consumenten als de industrie. DIWA prijzen zijn er in de vorm van bronzen, zilveren en gouden medailles.
Unieke waterdichte test score procedure: De prijzen van DIWA voor de producten zijn exclusief gekozen door de analyse van veelvoudige testscores van verschillende DIWA testers, die verscheidene modellen van hetzelfde product hebben getest. Er wordt gebruik gemaakt van een gedetailleerde en uitgebreide gestandaardiseerde scoreprocedure, op maat gemaakt voor iedere productcategorie. Veelvuldig testen sluit de kans uit van een op zichzelf staand, niet representatief product sample of een testfout, of zelfs verborgen vooroordeel, die de betrouwbaarheid van het algehele resultaat zou kunnen beïnvloeden.
Prijzen door het jaar heen: DIWA is uniek door zijn beleid om prijzen het gehele jaar door uit te reiken aan producten die daarvoor in aanmerking komen met als hoogtepunt de jaarlijkse uitreiking van de Platinum DIWA medaille; de prijs voor het beste product van het jaar.
De meervoudige talen website van DIWA: Het hart van de DIWA organisatie is de Website, in vele talen, www.diwa-awards.com waar de nieuwste testrapporten gepubliceerd worden door DIWA leden publicaties. De site archiveert tevens DIWA prijzen en is ontworpen om consumenten te helpen in hun keuze voor imaging producten.
LetsGoDigital Camera Reviews
PMA 2004
Links:   PMA PMA 2003 PMA 2004 PMA 2005 PMA 2006 CES 2003 CES 2004 CES 2005 CES 2006 BUY DIGITAL CAMERA