Casio QV-R40 DIWA Award - PMA 2004
Casio QV-R40 digitale camera wint DIWA prijs
De Zilveren DIWA medaille is toegekend aan Casio Computer Co., Ltd (Consumer Products afdeling) ter erkenning van het uitstekende resultaat bereikt door de Casio QV-R40 digitale camera, in de onafhankelijke testen gedaan door de verschillende DIWA testers in Europa.
Casio QV-R40 DIWA Award
De Casio QV-R40 is een zeer compacte, snel reagerende vier Megapixel digitale camera die betaalbaar is en gemakkelijk in gebruik. Een aantal verschillende samples van dit Casio model zijn onafhankelijk van elkaar getest door de DIWA testleden en de gecombineerde behaalde scores zijn voldoende voor deze Casio QV-R40 om een Zilveren DIWA medaille te winnen in de categorie Amateur Compact camera.
Kai Thon, DIWA's testmanager, zegt: De Casio QV-R40 heeft een nieuwe standaard neergezet voor gebruiksvriendelijke compacte digitale camera's. De introductie van twee grote knoppen om onmiddellijk de opname en weergave stand te kiezen is een kleine maar zeer gewaardeerde innovatie, die de digitale fotografie voor amateurs vergemakkelijkt. De camera presteert zeer goed, met een resolutie van 4 Megapixels, een 3x optische kwaliteitszoom en een grote reeks van handige functies. De Casio QV-R40 is een zeldzame combinatie van hoge prestatie tegen een betaalbare prijs."
Over DIWA: Een groeiende, onafhankelijke gezaghebbende, industriële organisatie. De Digital Imaging Websites Association (DIWA) is een groeiende groep van onafhankelijke op het Web gebaseerde specialistische publicaties gewijd aan digital imaging. DIWA benut het collectieve talent en de expertise van zijn leden, resulterend in industriële prijzen die een vertrouwen en hoge waarde kennen zonder weerga, voor zowel de consumenten als de industrie. DIWA prijzen zijn er in de vorm van bronzen, zilveren en gouden medailles.
Unieke waterdichte test score procedure: De prijzen van DIWA voor de producten zijn exclusief gekozen door de analyse van veelvoudige testscores van verschillende DIWA testers, die verscheidene modellen van hetzelfde product hebben getest. Er wordt gebruik gemaakt van een gedetailleerde en uitgebreide gestandaardiseerde scoreprocedure, op maat gemaakt voor iedere productcategorie. Veelvuldig testen sluit de kans uit van een op zichzelf staand, niet representatief product sample of een testfout, of zelfs verborgen vooroordeel, die de betrouwbaarheid van het algehele resultaat zou kunnen beïnvloeden.
Prijzen door het jaar heen: DIWA is uniek door zijn beleid om prijzen het gehele jaar door uit te reiken aan producten die daarvoor in aanmerking komen met als hoogtepunt de jaarlijkse uitreiking van de Platinum DIWA medaille; de prijs voor het beste product van het jaar.
De meervoudige talen website van DIWA: Het hart van de DIWA organisatie is de Website, in vele talen, www.diwa-awards.com waar de nieuwste testrapporten gepubliceerd worden door DIWA leden publicaties. De site archiveert tevens DIWA prijzen en is ontworpen om consumenten te helpen in hun keuze voor imaging producten.
LetsGoDigital Camera Reviews
PMA 2004
Links:   PMA PMA 2003 PMA 2004 PMA 2005 PMA 2006 CES 2003 CES 2004 CES 2005 CES 2006 BUY DIGITAL CAMERA