Delkin Memory Stick adapter - PMA 2004
Delkin Memory Stick adapter
Delkin heeft de Secure Digital (SD), MultiMedia Card (MCC) en Memory Stick (MS) formaten toegevoegd aan zijn lijn van snelste PCMCIA adapters op de markt. De eFilm PRO CardBus 32-bit PCMCIA adapters zijn vier tot zes keer sneller dan alle huidige conventionele 16-bit adapters en leiden een nieuwe fase van adapter prestaties in. PCMCIA adapters zijn al lang populair vanwege hun handige formaat en gebruiksgemak om snel bestanden te verplaatsen van geheugenkaarten naar computers. De eFilm PRO CardBus 32 is de enige adapter die maximale snelheden haalt bij de populaire hoge snelheid professionele geheugenkaarten die momenteel populair zijn voor de high-end SLR digitale camera's. De SD/MMC en MS CardBus 32 adapters voegen zich bij de oorspronkelijke CompactFlash (CF) CardBus adapters die eind vorig jaar geïntroduceerd zijn.

Met de nieuwe introductie van video camera's, die hoge snelheid SD-kaarten nodig hebben en mobiele telefoons die zowel SD als MS cards gebruiken, is een snellere manier om data van de kaart naar de telefoon te krijgen vereist. Alle CardBus 32 adapters staan toe dat geheugenkaarten gebruikt kunnen worden in de PC-kaart slot op de meeste met Windows werkende laptops en gebruiken de hoge snelheid CardBus PCMCIA standaard.

De Delkin 32-bit CardBus adapter heeft hetzelfde formaat, dezelfde vorm en hetzelfde ontwerp als de bestaande 16-bit adapters die nu veel gebruikt worden. Daarentegen hebben Delkin CardBus adapters en alle CardBus producten wereldwijd een set van gouden putjes of "knoppen" op de bovenkant van de kant die de laptop ingaat. Deze knoppen dienen als een sleutelfunctie en voorkomen dat de adapter in Laptops ingebracht worden die niet compatibel zijn met Cardbus. CardBus slots zijn aanwezig op alle moderne laptops van fabrikanten als Dell, Toshiba, Sony en vele andere. CardBus slots zijn backwards compatible met de langzamere 16-bit adapters. Ze passen in zijn geheel in ontvanger zonder enige externe bekabeling en werken op een energiebesparende 3.3 volt duurzame batterij die werkt in de meeste configuraties.

De CardBus standaard, hoewel niet goed bekend bij de meeste computergebruikers, is in gebruik sinds 1997 en wordt sinds 1998 ondersteund door vrijwel alle notebook producenten. CardBus vind je standaard op vrijwel alle moderne Windows en Mac OS systemen. Testen op Delkin eFilm PRO kaarten en andere hoge snelheid CF kaarten toonden dezelfde snelheidswinst van vier tot zes keer de snelheid van standaard 16-bit adapters. 100 Megabytes JPEG foto's op een Delkin PRO kaart werden overgezet naar een Dell laptop met zowel een 16-bit als een CardBus 32 adapter. De CardBus adapter had 18 seconden nodig (5.5 MB/sec) om de beelden over te zetten en de standaard adapter had meer dan vier keer zoveel tijd nodig, namelijk 1 minuut en 26 seconden (1.16 MB/sec).

De Delkin CardBus 32 adapter heeft in theorie een maximale snelheid van 132 MB/sec. De snelheid in werkelijke applicaties wordt bepaald door de snelheid van de CPU en flash chips in de geheugenkaart. Hoge snelheid kaarten als de Delkin eFilm CF PRO, IBM Microdrive en de nieuwe SD PRO zullen veel sneller opereren dan andere kaarten die niet ontworpen zijn als hoge snelheid kaart. Delkin CardBus 32 adapters gebruiken ook een gepatenteerde chip, die de belasting van de CPU van de laptop vermindert tot 10%, waarmee de waarde van dit product verder toeneemt. Delkin zal Apple drivers introduceren op de PMA 2004 in Las Vegas, omdat de meeste Apple laptops ook CardBus ondersteunen.
Delkin Memory Stick adapter
LetsGoDigital Camera Reviews
PMA 2004
Links:   PMA PMA 2003 PMA 2004 PMA 2005 PMA 2006 CES 2003 CES 2004 CES 2005 CES 2006 BUY DIGITAL CAMERA