Casio Exilim Pro EX-P600 Digitale Camera - PMA 2004
Casio Exilim Pro EX-P600 Digitale Camera
Casio heeft de EXILIM PRO EX-P600 aangekondigd, een nieuwe aanwinst voor de familie van de EXILIM serie van digitale camera's. Met het bedieningsgemak dat zo eigen is aan compacte camera's kan deze EX-P600 de gebruiker tot nieuwe hoogtes brengen van fotografische expressie met zijn veelvoud aan functies, de hoog presterende 6 Megapixel CCD en de 4x optische zoom. De nieuwe EXILIM PRO EX-P600 vertegenwoordigt een nieuwe serie van digitale camera's die een mobiliteit ten toon spreidt met een snelle respons, terwijl hij functies biedt die normaliter slechts voorkomen in een volledig uitgerust high-end model. De EX-P600 geeft een heel nieuwe betekenis aan het spannende van fotografie, met een flexibiliteit die nog niet mogelijk is geweest met de huidige volautomatische camera's.

De nieuwe Casio camera heeft een 6 Megapixel CCD gehuisvest in een compacte en verfijnde roestvrijstalen body (97.5(B)x67.5(H)x45.1(D) 26.1mm op het smalste punt). De Casio is in staat om foto's te maken tot een resolutie van 2816x2112 pixels. Heldere en scherpere beelden zijn mogelijk gemaakt door de handhaving van de hoeken van onderwerpen terwijl ruis onderdrukt wordt. Beelden kunnen ook direct opgenomen worden van de CCD naar TIFF formaat om degradatie van de beeldkwaliteit te voorkomen. De EX-P600 gebruikt een hoge prestatie Canon lens. Deze lens heeft een hoogwaardig presterende 4x optische zoom met diafragma instellingen in 10 fases. Bij gebruik van de hoge resolutie geboden door de 6 Megapixel CCD, is het mogelijke het beste te halen uit de 16x (inclusief 4x digitale zoom) zoomlens. De lens heeft een automatische begrenzing ter bescherming, en kan gebruikt worden in samenwerking met de drie beschikbare Canon conversie lenzen (x0.7 / x 1.5 / close-up) om de flexibiliteit van de camera te vergroten.

Naast een opstarttijd van ongeveer 2 seconden en een ongeveer 0.01 seconde ontspanvertraging, heeft de EX-P600 een hoge snelheid continu sluiter functie om 3 foto's per seconde te kunnen nemen, 6 foto's opeenvolgend, waardoor de camera een tree hoger staat met betrekking tot reactiesnelheid. Foto weergave is ook mogelijk met een tussenpauze van ongeveer 0.1 seconde, een erg gemakkelijke functie wanneer een groot aantal beelden bekeken moet worden.

Met één druk op de ontspanknop kunnen variaties van belichting, witbalans en scherpstel positie ingesteld worden. De multi-bracketing functie staat het nemen van een verscheidenheid aan beelden toe met verschillende kleureffecten etc. (3 of 5 foto's). Op het groot 2.0 inch hoge definitie TFT LCD display verschijnt alle benodigde informatie over belichting en effecten helder en duidelijk. De 2.0 inch display is een hoge definitie TFT LCD (115.200 pixels). De display maakt het mogelijk door de foto's te scrollen, de verschillende functies van de camera te zien en meer informatie. De fotografische informatie van de camera, zoals sluitertijd, diafragma en scherpstellen kan grafisch op de display getoond worden. Deze grafische informatie maakt een snelle handmatige aanpassing van de instellingen mogelijk. Er is ook een RGB histogram aanwezig voor high-end gebruikers.

Door een keuze uit het Best Shot sample foto's is het gemakkelijk om automatisch zaken als belichting en witbalans automatisch aan te passen. Er zijn 25 voorbeeld foto's om uit te kiezen, waaronder "zachte scherpstelling" en "sport". Het is ook mogelijk om tot 999 favoriete instellingen in de "My Best Shot" folder te plaatsen, wat je in staat stelt om dezelfde instelling op elk gewenst tijdstip te gebruiken.

Door de gepatenteerde "EX knop" in te drukken worden de niveaus voor witbalans, ISO gevoeligheid, meting en AF gebied instellingen getoond en aangepast op een enkel scherm. Als er handmatig gefotografeerd wordt kunnen veranderingen van deze instellingen snel en gemakkelijk gedaan worden. Naast de fixed auto focus en de 7-punts multi auto focus heeft de EX-P600 een auto focus gebied dat vrij bewogen kan worden tussen links en rechts en op en neer, gebruikmakend van de pijltoetsen. Dit gebied kan vergroot worden gedurende weergave om verzekerd te zijn van een correcte scherpstelling.

Andere kenmerken zijn: ingebouwd Flash geheugen (ongeveer 9MB) SD geheugenkaart / MultiMedia card, externe flits apparatuur kan gebruikt worden met de Sync Terminal, PictBridge ondersteuning, ingebouwde horizontale/verticale positie sensor om beelden correct te positioneren en een videoclip functie.
Casio Exilim Pro EX-P600 Digitale Camera
LetsGoDigital Camera Reviews
PMA 2004
Links:   PMA PMA 2003 PMA 2004 PMA 2005 PMA 2006 CES 2003 CES 2004 CES 2005 CES 2006 BUY DIGITAL CAMERA