Canon PowerShot S1 IS - PMA 2004
Canon PowerShot S1 IS digitale camera
Canon onthult vandaag de hybride PowerShot S1 IS compacte digitale camera. Een volledige en goed gespecificeerde 3.2 Megapixels digitale fotocamera met een 10x optische zoom, en de PowerShot S1 IS is ook een digitale videocamcorder van kwaliteit met de mogelijkheid om heldere, natuurlijke videoclips op te nemen met een snelheid van 30 beelden per seconde in VGA resolutie met een hoogwaardig geluid. Hij heeft een optische Image Stabilizer, om wazige foto's te voorkomen en om video opnames stil te houden. De 3.2 Megapixel sensor en Canon's beeld processing algoritmes maken vergrotingen mogelijk tot A4 formaat zonder beeld degradatie. De PowerShot S1 IS heeft een f/2.8 - f/3.1, 39-380mm (35mm equivalente) zoomlens. Optionele groothoek en tele converters zijn beschikbaar om het lensbereik te verlengen van 26.6 tot 608mm. De zoom wordt aangedreven door een kleine ultrasonische motor (USM). De motor gebruikt ultrasonische frequentie vibraties om een piepkleine rotor aan te drijven die erg snel en krachtig is en zeer snel reageert. In de digitale still modus drijft hij de zoom op maximale snelheid maar in video modus gaat hij langzamer voor een vloeiend effect en draait hij bijna geluidloos om het geluid van de video niet te verstoren.
Canon PowerShot S1 IS digitale camera
Optische Image Stabilizer: De PowerShot S1 IS voert Canon's shift-type optische Image Stabilizer (IS) technologie. IS reduceert de effecten van camerabewegingen, belangrijk voor camera's zoals de PowerShot S1 IS die lenzen hebben met hoge vergrotende functies. Een kleine beweginkjes opspeurende stabilisator en een corrigerend lenselement neutraliseren de effecten van lensbewegingen om uiteindelijk scherpere foto's te leveren. De resulterende compensatie is gelijkwaardig aan tussen de 2 en 3 extra stappen, wat betekent dat de camera gebruikt kan worden met een langere sluitertijd zonder statief zonder een bespeurbare toename in wazige beelden. Met zijn gecombineerde f/2.8 diafragma en beeldstabilisator presteert de camera opvallend goed onder slechte licht omstandigheden.
Film mogelijkheid: Vloeiende, flikkervrije, heldere en natuurlijk filmclips kunnen opgenomen worden op de CF geheugenkaart van de camera met 30 beelden per seconde in VGA resolutie. Bovendien werken zoom, automatische scherpstelling, automatische belichting en automatisch witbalans gedurende het filmen. Snel en gemakkelijk filmen kan gebeuren middels de grote "Movie" knop achterop de camera. Film tot 60 minuten of 1GB kan in een keer opgenomen worden (in QVGA/15 beelden per seconde).
Automatische scherpstelling en belichtingsmeting: De DDL automatische scherpstel functies zijn ontworpen met de gebruikers van zowel de fotocamera als de camcorder in het achterhoofd, en omvatten de FlexiZone AF/AE punt selectie en AF lock. De camera heeft een minimale scherpte afstand van 10cm (Groothoek) en 93cm (Tele). Men kan kiezen uit de volgende belichtingsmeting: evaluatief, centrum gericht gemiddeld, spot (centrum of gekoppeld aan het AF punt).
Gemakkelijke review en flitser: Een variabel verstelbaar LCD display zorgt voor het kunnen maken van ongeposeerde foto's, of foto's in lage of hoge posities. Een ingebouwde flits kan ingesteld worden zodat hij automatisch flitst of hij kan altijd uit of altijd aan staan. De rode-ogen reductie modus is ook aanwezig, evenals flitsbelichting lock en flitsen op het tweede sluitergordijn. Vaak gebruikt bij nachtfotografie om een beeld te creëren waarbij een bewegend oplichtend onderwerp een wazig lichtspoor achter zich laat.
Processor: De PowerShot S1 IS heeft een ingebouwde DIGIC processor van Canon, de toegewijde processor die nu in alle digitale camera's van Canon terug te vinden is tot aan de EOS 10D digitale SLR camera. Door alle beeld processing algoritmes te integreren in een enkele chip, heeft de DIGIC processor het succes van Canon op de digitale markt versterkt door snelle schrijftijden, minimale ontspantijd, optimale beelddefinitie en consequente precisie en natuurlijke kleurweergave te bieden. DIGIC zorgt er ook voor dat de camera zeer snel reageert, het fenomeen van staren naar de achterkant van de camera om te wachten totdat er eindelijk een beeld verschijnt, eliminerend. De iSAPS technologie leest de instellingen van de camera en de omgevingsgegevens om de meest voor de hand liggende scène te voorspellen en stelt dienovereenkomstig de camera in.
Belichtingsprogramma's: Om elke denkbare foto- en video belichtingssituatie te beslaan is de PowerShot S1 IS uitgerust met 13 belichtingsprogramma's en zes foto effecten. Belichtingsmodi omvatten: Automatisch, Programma, Sluitertijd voorkeuze, Diafragma voorkeuze, Handmatig, Custom, Portret, Landschap, Nachtscène, Korte sluitertijd, Snelle sluitertijd, Stitch Assistent voor Panorama's (voor merging naderhand met PhotoStitch software) en Film. Foto effecten omvat: Sepia, Levendig, Lage Scherpte, Zwart & Wit en Gewoonte. De camera heeft ook een interval tijdklok functie om automatisch een serie van foto's te maken met regelmatige tussenpozen.
Onder water foto avontuur: Een optionele waterdichte behuizing maakt het mogelijk de PowerShot S1 IS onder water mee te nemen tot een diepte van 40 meter voor het nemen van digitale foto's of het filmen van een videoclip gedurende het surfen, duiken, snorkelen of skiën.
LetsGoDigital Camera Reviews
PMA 2004
Links:   PMA PMA 2003 PMA 2004 PMA 2005 PMA 2006 CES 2003 CES 2004 CES 2005 CES 2006 BUY DIGITAL CAMERA