Canon PowerShot Pro 1 Digitale Camera - PMA 2004
Canon PowerShot Pro 1 Digitale Camera
Canon onthult vandaag de 8.0 Megapixel PowerShot Pro1, het nieuwe vlaggenschip van de PowerShot reeks. Bedoeld voor de professionele en vergevorderde fotograaf, is de camera de eerste compact camera van Canon die de professionele L-serie lens van Canon meegekregen heeft; de f/2.4 - 3.5, 7.2 - 50.8mm (28 - 200mm bij een 35mm camera), USM lens. Een overvloed aan kenmerken die normaliter voorbehouden zijn aan de digitale high-end reflex camera's van Canon, combineren hun krachten om uitstekende camera prestaties en uitzonderlijke beeldkwaliteit te leveren voor vergrotingen tot A2 formaat. Professionele functies omvatten RAW bestand opname en een hybride AF systeem, automatische scherpstelling, gecombineerd met een DDL en externe focus meting systemen, voor een snelle en precieze auto focus. De PowerShot Pro1 kan 2.5 beeld per seconde opnemen en heeft sluitertijden van 15 seconden tot 1/4000 seconde.
Canon PowerShot Pro 1 Digitale Camera
De fotograaf heeft volledige controle over alle focus punten en belichtings mogelijkheden.Twaalf belichtingsprogramma's, inclusief twee custom modi, beslaan een grote reeks van belichtingssituaties. De ingebouwde DIGIC processor levert hoge snelheid, ruisvrije en zeer accurate kleurweergave en beeld processing. Dit is de eerste PowerShot die beide sRGB en Adobe RGB kleurbereik ondersteunt. Gevorderde fotografen zullen de PowerShot Pro1 erkennen als "systeem camera", met complete toegang tot Speedlite EX flash reeks, close-up lenzen en optische tele-converter lens van Canon.
L-Serie lenzen: De heldere rode bies op de buitenkant van de PowerShot Pro1 lens is het kenmerk van de professionele L-serie lenzen van Canon, en vertegenwoordigt de hoge standaard van optische prestatie en uitmuntende techniek die vereist wordt door professionele fotografen. Dit merk is slechts gereserveerd voor de fijnste Canon lenzen, die we tot nu toe alleen zagen bij de top van Canon's uitwisselbare reflex EF lenzenreeks en de XM2, Canon's professionele digitale camcorder. De 28 - 200mm L USM lens bevat de flourite en UD (ultra low dispersion) elementen voor een ongeëvenaarde beeldscherpte. De karakteristieke optische kenmerken van fluorite geven de technici van Canon de mogelijkheid om verder te gaan dan de theoretische begrenzingen van optisch glas, de effecten van chromatische afwijking uitroeiend die de beeldkwaliteit van zelfs de beste glaslenzen naar beneden haalt. Het type iris circulair diafragma creëert een elegante achtergrondwaas terwijl een neutrale dichtheidsfilter de mogelijkheid geeft tot een groter diafragma onder heldere omstandigheden.
USM: De zoom wordt aangedreven door een kleine ultrasonische motor (USM). De motor gebruikt ultrasonische frequentie vibraties om een piepkleine rotor aan te drijven die erg snel en krachtig is en zeer snel reageert. De krachtige torsie van de motor zorgt er ook voor dat de zoom onmiddellijk stopt, accuraat en krachtig op de gewenste zoompositie.
Scherpstellen: De PowerShot Pro1 heeft een nieuw hybride AF systeem dat contrast detectie DDL scherpstelling en een uitwendige drievoudige scherpstelling combineert om de perfecte auto focus controle te bieden. Contrast detectie scherpstelling kan heel nauwkeurig zijn maar langzaam, terwijl uitwendige meting snel is maar de accuraatheid mist. De PowerShot Pro1 gebruikt eerst de drievoudige scherpstelling om het lens element in ongeveer de juiste positie te zetten. Daarna gebruikt hij de DDL contrast detectie om de puntjes op de i te zetten. Het resultaat is het beste van de twee systemen zodat een snel en accuraat scherpstellen plaatsvindt. FlexiZone AF/AE betekent dat het autofocus punt geselecteerd wordt vanaf fixed centre of waar dan ook in het beeld. Het AF systeem houdt in: AF lock, handmatig scherpstellen en een minimale scherpte afstand van slechts 3 cm in Super Macro modus. Een enkele functieknop op de achterkant van de camera schakelt van AF over naar handmatig scherpstellen, de functie van de lens zoomring veranderend naar een focusring.
Belichting: Meting functies omvatten: evaluative, centrum gerichte en spot (centre of focusing frame linked). Belichtingsfuncties omvatten een AE lock, +/- 2EV compensatie in 1/3 stapjes en AE bracketing, terwijl een reeks van ISO instellingen (Auto/ISO 50/100/200/400 equivalent) flexibiliteit bieden in een reeks van licht omstandigheden.
Compositie: De PowerShotPro1 heeft een hoge resolutie 235.000 pixels, Poly-Silicon TFT, 2.0 inch variabel beweegbare LCD, met een in te stellen spiegelbeeld (zijdelings omgekeerd) display. Een 2x - 10x weergave zoom zorgt voor accuraat checken van focus en detail. Een 'intelligente oriënterende' sensor draait beelden automatisch om als dat nodig is voordat het beeld weergegeven wordt. De camera heeft een grote, hoge resolutie 0.44-inch 235.000 pixels EVF elektronische zoeker gestationeerd direct boven de lens, een welbekende plek voor SLR gebruikers.
Printen, filmpjes en controleren: Zoals alle andere nieuwste digitale camera's van Canon is ook de PowerShot Pro1 PictBridge ondersteunend, zodat hij direct kan printen zonder een computer op een willekeurige compatibele printer, van elk merk. De camera kan 3 minuten videoclips opnemen in QVGA en QQVGA formaat of 30 seconden in VGA. De te selecteren PAL/NTSC video out zorgt voor real time controle tijdens het werken in een studio. Een intervalmeter neemt tot 100 foto's in 1 tot 60 minuten differentiaal.
Flits, accessoires en extra's: De PowerShot Pro1 is compatibel met de gehele reeks van Speedlite flitsers inclusief de MR-14EX Macro Ring Lite en MT-24EX Macro Twin Lite flitsonderdelen. Een ingebouwde intrekbare flits biedt 3 niveaus van handmatige power aanpassingen terwijl 13 niveaus van aanpassingen beschikbaar zijn met externe Speedlites. Lens accessoires omvatten een 1.5x tele converter om het brandpuntbereik tot voorbij 300mm te brengen en een close-up lens. De camera wordt geleverd met een 64MB hoge snelheid CF geheugenkaart, een zonnekap, een filter adapter ring en een oplaadbare Li-ion batterij (BP-511A) met oplader. Tot 420 foto's kunnen gemaakt worden met een volledig opgeladen batterij.
LetsGoDigital Camera Reviews
PMA 2004
Links:   PMA PMA 2003 PMA 2004 PMA 2005 PMA 2006 CES 2003 CES 2004 CES 2005 CES 2006 BUY DIGITAL CAMERA