Sony MVC CD500 - PMA 2003
Sony MVC CD500 digitale camera
Vandaag heeft Sony de nieuwe Sony MVC-CD500 geïntroduceerd. Deze digitale camera is een nieuw model binnen de Mavica lijn en is de eerste met een 5 Megapixel resolutie. Wij hebben dit model even in handen gehad tijdens een kort bezoek aan Sony in Badhoevedorp. Deze MVC-CD500 is de eerste CD-Mavica camera met een resolutie van 5 Megapixels en een 3x optische zoomlens dat een brandpunt heeft dat gelijk staat aan een 34-102mm bereik bij een 35mm camera. De nieuwe MVC-CD500 biedt een weelde aan nieuwe functies die vooral degenen die hun opnamen direct op CD-R/RW willen vastleggen bijzonder zullen aanspreken.
De resolutie van 5 megapixels staat garant voor een ongelooflijke detailweergave en stelt gebruikers in staat te zoomen en te croppen tot ze precies het juiste beeld kunnen opnemen. Afbeeldingen kunnen bovendien eenvoudig en zonder kwaliteitsverlies worden "opgeblazen" voor afdrukken op groot formaat. De Smart Zoom-functie past de zoomverhouding automatisch aan tot maximaal 12x op basis van de beeldresolutie, en de Carl Zeiss Vario Sonnar-lens voorkomt optische vervormingen zoals schaduwen of schitteringen.
Sony MVC CD500 digitale camera Sony MVC CD500 digitale camera Sony MVC CD500 digitale camera
Een nieuwe, geavanceerde accessoireschoen biedt een aantal verbeteringen in de flitswerking waaronder draadloze aansluiting, een voorflitsfunctie en automatische belichtingsregeling. Voor een nauwkeurige belichtingsmeting geeft een histogramdisplay de lichtverdeling weer in de vorm van een grafiek, zodat het juiste niveau eenvoudig kan worden afgelezen. Continuous Autofocus stelt gebruikers in staat om perfect scherp te stellen met de sluiterknop. Normaal gesproken wordt de afbeelding "bevroren" wanneer de sluiterknop half wordt ingedrukt, maar bij deze modellen blijft de camera scherpstellen tot de juiste focussering is bereikt. De natuurlijke rijkdom van kleuren blijft behouden dankzij drie eenvoudig te bedienen instellingen voor contrast, beeldscherpte en verzadiging.
Sony CD500 Sony CD500 Sony CD500
Overige kenmerken van de nieuwe MVC-CD500 zijn: Ondersteuning van de VCL-MHG07 converter, 14-bit DXP, Clear Color/Luminance Noise Reduction, single AF, monitoring AF and continuous AF, belichtingscompensatie van -/+ 2EV per 1/3 stop, instelbare witbalans met 7 keuzemogelijkheden, multi pattern, centrum gerichte en spotmeting, AE lock, instelbare scènes met 6 instelmogelijkheden, 3 beeld effecten, instelbare ISO waarden van 100, 200 en 400 ISO, hologram AF, handmatige scherpstelling, diafragma - en sluitertijdvoorkeuze, histogram, 2.5-inch LCD display met 123.000 pixels, auto bright monitoring, 8cm CD-R/RW opslag, data opslag in JPEG (Exif 2.2), MPEG1, TIFF of Clip formaat, burst instelling van max. 3 opnamen, USB en audio/video interface, gewicht van 514 gram (excl. accu en accessoire) en afmetingen van 138.5x95.7x103.1mm. In Nederland zal de Sony MVC-CD500 rond mei 2003 leverbaar worden.
Links:  PMA 2003  -  PMA 2004  -  PMA 2005  -  PMA 2006  -  PMA Show  -  LetsGoDigital  -  Buy Digital Camera