Sony Cybershot V1 - PMA 2003
Sony Cybershot V1 digitale camera
Het moet toch een heel interessante uitdaging zijn om een van de ontwerpers te zijn die zich hebben bezig gehouden met het design van de nieuwe Cyber-shot V1 camera. De behuizing is compleet nieuw ontworpen en voorzien van een hoge kwaliteit Carl Zeiss Vario Sonnar lens met een 4x optisch zoombereik. Dit totale optische brandpuntbereik komt overeen met een 34-136mm op een 35mm camera. De camera is uitgerust met een 1/1.8" 5 Megapixel CCD wat een zeer gedetailleerde en groot formaat afdruk oplevert. Het nieuwe model is tevens een van de eerste nieuwe generatie digital Sony camera's die zowel de optionele Memory Stick Pro als de standaard Memory Stick ondersteunt. De nieuwe Memory Stick Pro is verkrijgbaar in een 256, 512MB en 1GB opslag-capaciteit. De Sony Cyber-shot V1 brengt het niveau van compacte hoge resolutie camera's een tree hoger.
Volgens Akihiro Nishikawa, Director van Sony Digital Imaging Europe, brengt de nieuwe Cyber-shot V1 creativiteit en totale vrijheid in de digitale fotografie. Sony heeft enkele belangrijke verbeteringen aangebracht met betrekking tot het gebruikersgemak, zodat de camera snel en eenvoudig is in te zetten. De Cyber-shot V1 is niet zomaar een digitale camera, maar een camera die is uitgerust met een veelvoud van aantrekkelijke instel-mogelijkheden en onderdelen zoals de nieuwe Carl Zeiss Sonnar lens en een 5 Megapixel Super HAD CCD. Daarnaast is de nieuwe camera voorzien van een door Sony ontwikkelde 14-bit DXP (Digital Extended Processor), Clear Colour/Luminance Noise Reduction en nog veel meer nieuwe technologische innovaties.
Sony V1 camera
Sony Cybershot V1 digitale camera
Sony Cybershot V1
De SONY Cyber-shot V1 is voorzien van de Nightframing-functie, die drie technologieën combineert voor een perfecte kadering, scherpstelling en belichting bij weinig of geen licht. De eerste, NightShot, maakt gebruik van infraroodtechnologie om objecten in volledige duisternis te kaderen. Als de sluiterknop half wordt ingedrukt, wordt NightShot uitgeschakeld en neemt Hologram AF het over. Deze functie maakt gebruik van een laser om de randen van het door NightShot onthulde object te detecteren, zodat de camera er perfect op kan scherpstellen. Als de sluiterknop volledig wordt ingedrukt, treedt de voorflits in werking om de belichting te bepalen voordat de foto wordt genomen met de hoofdflits. Een nieuwe, geavanceerde accessoireschoen biedt een aantal verbeteringen in de flitswerking, waar-onder de mogelijkheid tot draadloze aansluiting. De nieuwe Hot Shoe biedt een voorflitsfunctie, past automatisch de belichting aan en is compatibel met de flitsers van analoge camera's. Voor de nauwkeurigst mogelijke belichtings-meting geeft een histogramdisplay de lichtverdeling weer in de vorm van een grafiek, zodat het juiste niveau eenvoudig kan worden afgelezen. Continuous Autofocus stelt gebruikers in staat om perfect scherp te stellen met de sluiterknop. Normaal gesproken wordt de afbeelding "bevroren" wanneer de sluiterknop half wordt ingedrukt, maar als bij dit model Autofocus is ingesteld, blijft de camera scherpstellen tot het juiste niveau is bereikt. De natuurlijke rijkdom van kleuren blijft behouden dankzij drie eenvoudig te bedienen instellingen voor contrast, beeldscherpte en verzadiging. Intussen maakt Program Shift diverse combinaties van diafragma- en sluiterinstellingen mogelijk bij een gelijkblijvend belichtings-niveau.
Overige kenmerken van de Cyber-shot V1 zijn:
Smart Zoom functie van max. 16x (VGA), single AF, monitoring AF en continue AF, belichtingscompensatie van -/+ 2EV per 1/3 EV stop, instelbare witbalans met 7 instelmogelijkheden, multi-pattern, centrumgerichte en spotmeting, AE lock, 6 instelbare scènes, 3 beeldeffecten, Pre flash, instelbare ISO waarden van 100, 200, 400 en 800 ISO, hologram AF, histogram, 1.5-inch LCD display met 123.000 pixels, optische zoeker, MPEG VX, burst mode van maximaal 3 opnamen, Hi-Speed USB interface en audio/video interface.
Voor nog meer creatieve flexibiliteit is bij deze camera een groot aantal speciale Sony-accessoires verkrijgbaar. Het gewicht van de Cyber-shot V1 bedraagt 270 gram (excl. batterij en geheugenkaart), de afmetingen zijn 99.5x65.2x56.8mm. De Cyber-shot V1 is leverbaar vanaf juni 2003.
Links:  PMA 2003  -  PMA 2004  -  PMA 2005  -  PMA 2006  -  PMA Show  -  LetsGoDigital  -  Buy Digital Camera