Sony Cybershot P92 - PMA 2003
Sony Cybershot DSC P92 digitale camera
Sony heeft een flink aantal nieuwe digitale camera's geïntroduceerd waaronder de nieuwe DSC-P92. Dit nieuwe model is uitgerust met een 5 Megapixel effectieve beeldresolutie en een 3x optische zoomlens. De DSC-P92 is een combinatie van hoogwaardige beeldkwaliteit en een groot gebruikersgemak wat de camera een perfecte camera maakt voor diegene die voor het eerste in aanraking komt met digitale fotografie. Dit nieuwe model heeft, in ieder geval in Nederland, een zeer concurrerende adviesprijs en zal daarmee ook hoge verwachtingen creëren. Deze nieuwe Cyber-shot is tevens een van de eerste nieuwe generatie Sony producten die de nieuwe Sony Memory Stick Pro, met een maximale opslagcapaciteit van 1GB, ondersteunt. De nieuwe generatie digitale camera's zal ook de standaard Memory Stick ondersteunen.
De DSC-P92 biedt een hoogwaardige beeldkwaliteit wat resulteert in een echte fotokwaliteit afdruk, zelfs in grotere formaten. De 5 Megapixel resolutie maakt het voor de gebruiker mogelijk deelvergrotingen te maken zonder zich zorgen hoeven te maken over een eventueel verlies van detaillering. Daarnaast is zoomen zonder kwaliteitsverlies nu werkelijkheid geworden met de nieuwe Smart Zoom functie doordat op een intelligente manier de zoomverhouding op basis van de beeldresolutie wordt aangepast waarbij een zoomverhouding wordt gehaald van 12x. De camera is uitgerust met twee AA NiMH batterijen die meer capaciteit en een langere gebruikersduur hebben dan hun voorgangers. Opnamen onder moeilijke omstandigheden zijn zonder zorgen te maken dankzij een groter aantal scènevoorkeuze programma's om de camera automatisch in te stellen in uiteenlopende condities. De nieuwe "Snow" instelling zorgt ervoor dat de beelden met veel wittinten niet te grijs worden weergegeven, door de kleurtemperatuur bij te stellen en de lichtverdeling te verbeteren. De "Beach" instelling brengt de zee tot leven door het blauw extra te benadrukken en de velddiepte te vergroten.
Sony Cybershot P92 camera
Dankzij een reeks verbeteringen zijn de camera's "intelligenter" in het aanpassen aan de lichtomstandigheden. Met een nieuwe belichtingswaar-schuwing kunnen gebruikers altijd de juiste belichting hebben: de camera detecteert het belichtingsniveau voordat de foto wordt genomen en geeft een waarschuwend knippersignaal weer wanneer dit onvoldoende is. Verder maakt Slow Synchronised Flash gebruik van een lage sluitersnelheid bij het fotograferen van onderwerpen met een donkere achtergrond, waardoor zowel de voor- als achtergrond goed worden belicht, terwijl bij daglicht Auto Daylight Synchronised Flash automatisch het belichtingsniveau meet voor voorgrondobjecten met van achteren komend licht.
Flash White Balance, tenslotte, helpt kleurschakeringen zo realistisch mogelijk te maken bij opnames met veel spiegelende oppervlakken, zoals onder water. Onder deze omstandigheden zou een camera al snel alle lichtbronnen rond een object kunnen detecteren, waardoor een kleurvervorming ontstaat. Dit wordt voorkomen door Flash White Balance: de camera past de witbalans in de opname aan om de ware kleuren te herstellen.
Veel verbeteringen zijn gericht op een groter gebruiksgemak, waardoor snel en eenvoudig prachtige foto's kunnen worden gemaakt. De opstarttijd en de sluitertijdintervallen zijn teruggebracht, en door de nieuw ontworpen bedieningselementen kunnen de camera's vrijwel volledig worden bediend met een lichte duimbeweging. Ook is de menubediening uitgebreid van twee tot zes Europese talen. Wie wil leren filmen, kan al ervaring opdoen: met de camera's kunnen geluidsfilms worden gemaakt. De MPEG Movie VX-functie neemt video op in VGA-indeling. Deze kan worden weergegeven op een televisiescherm, en heeft een vier keer hogere kwaliteit dan haar voorganger, HQX. Als de camera's met Memory Stick Pro zijn uitgerust, wordt de opslagcapaciteit verhoogd tot 1GB, waardoor tot 44 minuten video kan worden opgenomen. De nieuwe Cyber-shot DSC-P92 zal in Europa in het begin van mei 2003 verkrijgbaar zijn.
Links:  PMA 2003  -  PMA 2004  -  PMA 2005  -  PMA 2006  -  PMA Show  -  LetsGoDigital  -  Buy Digital Camera