Sony Cybershot P12 - PMA 2003
Sony Cybershot DSC P12 digitale camera
Vandaag heeft Sony Europa een nieuwe limited editie van de zojuist geïntroduceerde DSC-P10 camera voorgesteld. De DSC-P12 is eender dezelfde camera, maar deze keer in een speciale donkerblauwe kleur. Wij hebben de gelegenheid gekregen deze gelimiteerde versie nader te bekijken, zodat er een beter beeld ontstaat van één van de eerste 5 Megapixel DSC-P serie digitale camera van Sony. Vandaag heeft Sony Europa een nieuwe limited editie van de zojuist geïntroduceerde DSC-P10 camera voorgesteld. De DSC-P12 is eender dezelfde camera, maar deze keer in een speciale donkerblauwe kleur. Wij hebben de gelegenheid gekregen deze gelimiteerde versie nader te bekijken, zodat er een beter beeld ontstaat van één van de eerste 5 Megapixel DSC-P serie digitale camera van Sony.
Sony Cybershot DSC P12 digitale camera Sony Cybershot DSC P12 digitale camera
De nieuwe P12 is uitgerust met een 1/1.8" Super HAD CCD en heeft 5 miljoen effectieve beeldpunten en een 3x optische zoomlens met een brandpunt van 7.9-23.7mm wat gelijk staat aan een 38-114mm bereik bij een 35mm camera. De nieuwe P12 is een zogenaamde "point and shoot" camera, maar zoals de productfoto's weergeven is het ook mogelijk de camera uit te breiden met een converter om op deze wijze het brandpunt te kunnen verlengen. Via een adapter die als het ware om de camera heen wordt gelegd kan er een converter geplaatst worden. Deze camera is één van de eerste camera's die ook de nieuwe Memory Stick Pro geheugenkaarten ondersteunt, maar ook de huidige generatie Memory Stick geheugenkaart volledig ondersteunt.
Sony P12 camera Sony DSC P12 camera
De DSC-P12 heeft praktisch dezelfde stijlvol vormgegeven en compacte behuizing als zijn voorganger de DSC-P7 en P9. De camera biedt een hoge resolutie van 5 Megapixels wat resulteert in een hoge kwaliteit afdruk. De hoge resolutie maakt het voor de gebruiker mogelijk deelvergrotingen te maken zonder dat dit gepaard gaat met een groot verlies in detaillering. Een nieuwe functie van de DSC-P12 is de Smart Zoom functie die het mogelijk maakt in te zoomen zonder dat dit kwaliteitsverlies oplevert. Deze functie past de zoomverhouding op een intelligenter manier aan op basis van de beeldresolutie en haalt daarbij zoomverhoudingen tot 12x.
Sony Cybershot P12 digitale camera Sony Cybershot P12 digitale camera
Een inmiddels bekende eigenschap van elke Sony foto -en video camera is het vermogen zeer zuinig om te kunnen gaan met het energieverbruik. De camera wordt geleverd met een NP-FC11 LithiumIon accu dat in totaal ongeveer 1 uur en 30 minuten energie moet opleveren. Daarnaast zijn er nog tal van verbeteringen die het gebruikersgemak op een hoger niveau brengen. De DSC-P12 reageert intelligenter bij het aanpassen aan de lichtomstandigheden. Met een nieuwe belichtingswaarschuwing kunnen gebruikers altijd de juiste belichting hebben: de camera detecteert het belichtingsniveau voordat de foto wordt genomen en geeft een waarschuwend knippersignaal weer wanneer dit onvoldoende is. Flash White Balance helpt kleurschakeringen zo realistisch mogelijk te maken bij opnames met veel spiegelende oppervlakken. Om kleurvervorming tegen te gaan wordt door het aanpassen van de witbalans de juiste kleurweergave verkregen. Voor een nauwkeurige belichtingsmeting heeft de DSC-P12 een histogram functie die grafisch de lichtverdeling weergeeft, zodat het juiste niveau kan worden afgelezen.
Sony Cybershot P12 teleconverter Sony Cybershot P12
Om actieopnamen mogelijk te maken is de nieuwe Sony camera voorzien van een zogenaamde "High Speed Shutter" functie. In samenwerking met de Continue Autofocus geeft dit voornamelijk tijdens actieopnamen een bevredigend resultaat. Naast het vermogen stilstaande opnamen te produceren kan de DSC-P12 ook prima overweg met bewegende beelden in de vorm van een video clip. De camera is uitgerust met de nieuwe MPEG Movie VX functie waarmee video opnamen kunnen worden gemaakt in een VGA resolutie die vervolgens probleemloos via een televisie kunnen worden afgespeeld. In combinatie met de nieuwe 1GB Memory Stick Pro geheugenkaart is het mogelijk een video clip op te nemen met een maximale speelduur van 44 minuten.
Sony Cybershot memory card Sony Cybershot memory card
Overige kenmerken van de Sony DSC-P12 zijn: 14-bit DXP converter, multi point, centrumgerichte en spot Autofocus en lichtmeting, belichtingscompensatie van -/+ 2EV per 1/3 stop, 4 beeldeffecten, instelbare ISO waarden van 100, 200 en 400 ISO, AF illuminator, 1.5" LCD display, burst mode van 3 beelden, AE bracketing, USB en audio/video interface, Clear Colour/Luminance Noise Reduction en instelbare witbalans. De nieuwe Sony Cyber-shot DSC-P12 heeft een gewicht van 172 gram (excl. accu en geheugenkaart), de afmetingen bedragen 108x51.5x35.1mm. Op dit moment is ons bekend dat de camera in het begin van mei 2003 op de Nederlandse markt verkrijgbaar zal zijn.
Links:  PMA 2003  -  PMA 2004  -  PMA 2005  -  PMA 2006  -  PMA Show  -  LetsGoDigital  -  Buy Digital Camera