Sony Cybershot P8 - PMA 2003
Sony Cybershot DSC P8 digitale camera
Vandaag heeft Sony een hele reeks digitale camera's geïntroduceerd waaronder de nieuwe DSC-P8 3.3 Megapixel camera. Met de introductie van de DSC-P10 zagen we al een 5 Megapixel versie, de DSC-P8 brengt ons 3.2 miljoen effectieve pixels. De nieuwe P-serie Cyber-shot camera's van Sony beginnen met minimaal 3 Megapixels, ene resolutie waar de gemiddelde gebruiker een perfecte fotorealistische afdruk mee behaalt. De DSC-P8 is uitgerust met een 1/2.7" Super HAD CCD met 3.2 miljoen effectieve beeldpunten en een 3x optische zoomlens met een brandpuntbereik van 6-18mm wat gelijk staat aan een 39-117mm bij een 35mm camera. De lens heeft een lichtsterke opening van f2.8 in de groothoek en f5.2 in tele stand. Het formaat van de DSC-P8 is ultracompact met een metalen constructie. Door het toepassen van een adapter (VAD-PHA) is het mogelijk het brandpunt van de lens te verlengen door het monteren van een tele converter.
De camera maakt gebruik van een door Sony ontwikkelde 14-bit DXP en een functie als Clear Color/Luminance Noise Reduction dragen deel aan het uiteindelijke hoge kwaliteit met betrekking tot de beeldkwaliteit. De DSC-P8 is uitgerust met een Tracking Autofocus System om snel bewegende onderwerpen continue scherp gesteld te houden, een histogram en een instelbare kleurenverzadiging en contrast. Het nieuwe Cyber-shot model is niet alleen in staat om te gaan met stilstaande beelden, maar kan ook bewegende beelden in de vorm van een video clip prima opslaan door gebruik te maken van de nieuwe MPEG VX Movie functie dat ook geluid opneemt. De nieuwe Smart Zoom functie vervangt de digitale zoom door de zoomratio aan te passen aan de beeldresolutie zodat er geen sprake is van verlies aan beeldkwaliteit.
Sony Cybershot P8 digitale camera
Overige kenmerken van de nieuwe Cyber-shot DSC-P8 zijn:
Super Resolution Converter, singel AF, monitoring AF en continuous AF, multi point AF, centre AF en spot AF, belichtingscompensatie van -/+ 2EV per 1/3 stop, instelbaar contrast, scherpte en kleurverzadiging, instelbare witbalans (6 instellingen), 7 instelbare scènes, 4 beeldeffecten, voorflits, zelfontspanner, instelbare ISO waarde van 100, 200 en 400 ISO, AF-hulplicht, ondersteuning van Memory Stick en Memory Stick Pro, 1.5-inch LCD display, JPEG, GIF en VX formaat, burst mode van 2 beelden, audio/video interface en USB interface, histogram, gewicht van 172 gram (excl. batterij en accessoire) en afmetingen van 108x51.5x35.1mm.
Links:  PMA 2003  -  PMA 2004  -  PMA 2005  -  PMA 2006  -  PMA Show  -  LetsGoDigital  -  Buy Digital Camera