SimpleTech CompactFlash - PMA 2003
SimpleTech PRO X CompactFlash geheugenkaart
SimpleTech, een leverancier van op Flash geheugen gebaseerde opslagmedia introduceert een geheugenkaart met de naam PRO X. Volgens SimpleTech levert deze nieuwe serie CompactFlash geheugenkaarten een record schrijfsnelheid van 4MB/sec op. SimpleTech demonstreert deze nieuwe serie PRO X geheugenkaarten tijdens de PMA 2003.
SimpleTech PRO X CompactFlash geheugenkaart
De PRO X CompactFlash geheugenkaarten vermindert de wachttijd tussen de opnamen, zodat er meer opnamen in een korte tijd gemaakt kunnen worden door de schrijfsnelheid van 4MB/sec. David Abott claimt dat de PRO X CompactFlash geheugenkaarten twee keer zo snel zijn dan de standaard CompactFlash geheugenkaarten die vandaag de dag op de markt verkrijgbaar zijn. De PRO X geheugenkaarten zijn voorzien van de zogenaamde Xcell technologie met een nieuwe geavanceerde controller dat een verhoogde schrijfsnelheid voor de opslag van beelden oplevert. De nieuwe serie PRO X geheugenkaarten zullen in verschillende opslagcapaciteiten verkrijgbaar zijn van 256MB tot 1GB. SimpleTech klanten krijgen tevens een try-out versie van PhotoRescue software. Wanneer de klant zich registreert, kan de klant direct de software downloaden op hun computer en door de geheugenkaart in de cardreader te stoppen of via de camera de beelden te benaderen kunnen de beelden via de software bekeken worden. Wanneer nu één van de beelden op de geheugenkaart beschadigd is kan deze via de software hersteld worden.
De SimpleTech PRO X Professionele serie CompactFlash geheugenkaarten zijn verkrijgbaar in type I en type II. Type I is verkrijgbaar in een opslag-capaciteit van 256 en 512MB en type II is verkrijgbaar in een opslagcapaciteit van 1GB.
Links:  PMA 2003  -  PMA 2004  -  PMA 2005  -  PMA 2006  -  PMA Show  -  LetsGoDigital  -  Buy Digital Camera