Sanyo Xacti DSC J1 - PMA 2003
Sanyo Xacti DSC J1 digitale camera
De laatste paar dagen heeft Sanyo een kleine "teaser" over een nog aan te kondigen digitale camera introductie gepubliceerd. Sanyo heeft haar nieuwe product prijsgegeven met de introductie van de nieuwe Xacti DSC-J1 camera. Dit nieuwe Sanyo product is volgens Sanyo de ultieme combinatie van hoge kwaliteit foto en video.
De nieuwe Sanyo Xacti DSC-J1 zal verkrijgbaar zijn in twee kleuren, paars en zilver. De camera heeft een mooi, compact uiterlijk en zal op rond maart op de Japanse markt leverbaar worden. Sanyo heeft deze aankondiging op een zodanige manier gedaan dat de aandacht vooral uit dient te gaan naar de hoge kwaliteit video functie van deze camera. Volgens Sanyo biedt de camera de hoogste videokwaliteit van de huidige generatie digitale fotocamera's. De Movie functie neemt de video clip in een resolutie van 640x480 pixels op met een snelheid van 30 beelden per seconde. Deze specificatie is op zich niet opmerkelijk daar FujiFilm al enige tijd deze specificatie waarmaakt, maar het grote verschil moet zitten in het formaat van de opgenomen Movie. Normaal gesproken wordt een video clip in de standaard QuickTime Motion JPEG formaat opgeslagen, maar Sanyo gebruikt hiervoor de QuickTime Photo-JPEG formaat wat in opzicht van de kwaliteit hoger staat aangeschreven.
Sanyo Xacti DSC-J1 digitale camera Sanyo Xacti DSC-J1 digitale camera
Volgens Sanyo is er met het ontwerp van de Xacti DSC-J1 rekening gehouden met een zeer snelle opstarttijd door de toepassing van een interne zoomlens die we eerder hebben gezien bij de DiMAGE X en Xi camera's van Minolta. Deze interne zoomlens zoomt alleen binnen de camera en maakt gebruik van een klein prisma om het onderwerp buiten de camera op te kunnen nemen. Door deze innovatieve toepassing heeft de camera een start-up tijd van slechts 1.2 seconde.
De nieuwe Xacti DSC-J1 camera is uitgerust met een 1/2.7" 3.3 Megapixel CCD en door het toepassen van een interpolatie wordt een maximale resolutie verkregen van 2880x2160 pixels, zonder interpolatie bedraagt de maximale resolutie 2048x1536 pixels. De date wordt opgeslagen op een Secure Digital geheugenkaart die tegenwoordig meer en meer een standaard dreigt te worden voor vele camera fabrikanten. Wanneer we kijken naar de laatste introducties en naar de introducties die nog gedaan moeten worden vinden we de Secure Digital geheugenkaart meer en meer terug. De optische zoomlens van de nieuwe Sanyo camera staat gelijk aan een 37-104mm bereik bij een 35mm camera. De lens heeft een lichtsterkte van f2.8 in groothoek en f3.9 in tele. De minimale scherpstelafstand in de standaard instelling bedraagt 20cm tot oneindig en in de Super Macro instelling van 2cm. De sluitertijd voor stilstaande opnamen liggen van ½ tot ½- 1/2000e seconde, in de Movie instelling van 1/30 - 1/10000e seconde.
Sanyo Xacti DSC J1 Sanyo Xacti DSC J1
Op de achterzijde van de camera is een 1.6" TFT display te vinden waarbij een snelle refresh rate van 60 beelden per seconden opvallend is te noemen. Deze snelle refresh rate zorgt voor een snelle en soepele beeldopbouw van de display onder diverse omstandigheden. De gevoeligheid van de camera kan ingesteld worden van 50, 100, 200 tot 400 ISO of kan automatisch door de camera ingesteld worden(ISO 50-200). De witbalans is volledig automatisch, maar kan ook handmatig ingesteld worden( 5 instellingen). De ingebouwde microfoon zorgt voor de opname van de audio. De interfaces van de camera zijn een USB 1.1 en een A/V interface, zodat de camera ook kan worden aangesloten aan een televisie. De Sanyo Xacti DSC-J1 verkrijgt zijn energie via een DB-L10 Lithium Ion accu. De afmetingen van de camera bedragen 98x57x31mm met een gewicht van 150 gram (excl. batterij).
Links:  PMA 2003  -  PMA 2004  -  PMA 2005  -  PMA 2006  -  PMA Show  -  LetsGoDigital  -  Buy Digital Camera