SanDisk Flash opslagmedia - PMA 2003
SanDisk Flash opslagmedia
Tijdens de PMA 2003 heeft SanDisk een compleet nieuwe serie van hoge kwaliteit geheugenkaarten geïntroduceerd om aan de hoge eisen van professionele en "prosumer" fotografen die ook onder extreme omgevingstemperaturen werken tegemoet te kunnen komen. Deze aankondiging werd door SanDisk gemaakt tijdens ons bezoek aan de stand van SanDisk op de PMA 2003 showvloer. Op dit moment zal de SanDisk Extreme serie voornamelijk gericht zijn op de Amerikaanse markt en niet worden geïntroduceerd op de Europese markt.
SanDisk Flash opslagmedia
De nieuwe SanDisk Extreme CompactFlash geheugenkaarten zullen voor-namelijk via de fotokanalen worden verkocht. De SanDisk Extreme serie geheugenkaarten leveren een continue schrijfsnelheid op tot 6MB/sec en een leessnelheid tot 9MB/sec. De 1GB SanDisk Extreme geheugenkaarten zijn speciaal ontworpen om onder een grote variatie aan temperatuursverschillen van -25˚ tot 85˚ Celsius ingezet te kunnen worden. Deze geheugenkaarten zijn ideaal voor diegene die onder deze omstandigheden en condities gegarandeerd willen zijn van een grote stabiliteit.
Volgens Nelson Chan, senior vice president en general manager van SanDisk retail business unit, heeft SanDisk gebruikt gemaakt van de jarenlange ervaring van het produceren van zeer stabiele geheugenkaarten om de Extreme serie te ontwikkelen die onder zeer wisselende temperatuursverschillen functioneren en voldoen aan de hoogste eisen die de serieuze fotograaf kan stellen. Doordat deze tak van fotografen zijn of haar apparatuur voornamelijk bij de fotohandel aanschaft zal de SanDisk Extreme serie geheugenkaarten alleen in dit verkoopkanaal verkrijgbaar zijn.
Mocht de omstandigheid zich voordoen, dan komt het programma om data dat verloren is gegaan of is verwijderd te herstellen en standaard wordt meegeleverd met de SanDisk Extreme geheugenkaart altijd van pas. Daarbij zal op elke Extreme geheugenkaart levenslange garantie van toepassing zijn. De SanDisk Extreme geheugenkaarten zullen in eerste instantie verkrijgbaar zijn in een opslagcapaciteit van 256 en 512MB met een verwachte straatprijs van $109 en $219. Beide opslagcapaciteiten zullen in het tweede kwartaal van 2003 uitgeleverd worden.
De SanDisk Extreme geheugenkaarten maken gebruik van de NAND flash technologie van SanDisk en zijn een voorbeeld van de onderneming om iedere keer weer vooruitstreven te zijn om verbeteringen aan te brengen aan snelheid, stabiliteit en oplossingen voor geheugenkaarten. De SanDisk Extreme geheugenkaarten zijn ontworpen om te worden gebruikt met de alle belangrijke CF en SD ondersteunende digitale reflex camera's, video- en fotocamera's, cardreaders en overige elektronische apparaten.
Naast de Extreme serie geheugenkaarten heeft SanDisk tevens de 1GB Ultra CompactFlash geheugenkaart met een continue schrijfsnelheid tot 6MB/sec en een leessnelheid tot 9MB/sec geïntroduceerd. Deze Ultra CompactFlash geheugenkaart is dan ook de snelste en grootste qua opslagcapaciteit van alle type I CompactFlash geheugenkaarten. De continue schrijf- en leessnelheid prestatie van de nieuwe 1GB Ultra CompactFlash geheugenkaart is ongeveer twee maal zo snel als de huidige generatie Ultra CompactFlash serie van SanDisk. De werkelijke prestatie is afhankelijk van het type en merk digitale camera. De geheugenkaarten zijn volledig uitwisselbaar met alle soorten CompactFlash geheugenkaarten en ondersteunen alle CompactFlash geheugenkaarten en cardreaders of adapters. Daarnaast introduceert SanDisk tevens de Ultra Secure Digital serie geheugenkaarten die speciaal zijn ontworpen voor digitale camera's. De Ultra Secure Digital geheugenkaart is bedoeld voor de serieuze fotograaf die camera's gebruikt met CompactFlash en Secure Digitale sloten.
De steeds weer oplopende Megapixels van de huidige generatie digitale camera's resulteren in steeds groter wordende bestanden wat als gevolg heeft dat de tijd tussen het maken van de opname en het opslaan van deze opname steeds langer wordt. SanDisk heeft een belangrijke stap gezet om de structuur van de Ultra CompactFlash en Ultra Secure Digital geheugenkaarten op zo'n manier aan te passen dat deze grote bestanden op een zeer snelle manier kunnen worden opgeslagen. De nieuwe SanDisk Ultra CompactFlash geheugenkaarten hebben een verbeterde continue schrijf/leessnelheid en zullen verkrijgbaar worden in een opslagcapaciteit van 128MB tot 1GB tegen adviesprijzen lopend van $59 tot 329$ voor de Amerikaanse markt. De SanDisk Ultra Secure Digital geheugenkaart zal verkrijgbaar zijn in een opslagcapaciteit van 128MB tot 512MB tegen adviesprijzen van $79 tot $199 voor de Amerikaanse markt. De beide soorten geheugenkaarten zullen in het tweede kwartaal van 2003 verkrijgbaar zijn.
Links:  PMA 2003  -  PMA 2004  -  PMA 2005  -  PMA 2006  -  PMA Show  -  LetsGoDigital  -  Buy Digital Camera