Ricoh Caplio G3 - PMA 2003
Ricoh Caplio G3 digitale camera
Ricoh was niet aanwezig met een stand op de PMA, maar had een eigen ruimte in hotel Treasure Island in Las Vegas. Wij hebben Ricoh even bezocht om de nieuwe Caplio G3 camera van dichterbij te bekijken. Het licht in het hotel was echter vrij gedimd, zodat we de camera maar even buiten in het zonnetje hebben gezet. De camera heeft een indrukwekkende snellere reactietijd van 0.14 seconden. De camera heeft een totaal van 3.24 miljoen effectieve pixels en volgens Ricoh heeft men met de Caplio G3 iets bereikt wat hiervoor nog nooit bereikt is, de camera is net zo snel geworden als een traditionele 35mm camera. De nieuwe Caplio G3 is gebaseerd op het succes van de Caplio RR30 die vorig jaar werd geïntroduceerd. Dit nieuwe lid van de Caplio familie is zelfs nog sneller geworden dan de RR30 camera. De camera is in staat actieopnamen en snelle spontane momenten vast te leggen en is ontworpen om op de meeste eenvoudige manier bediend te worden. De Caplio G3 heeft een 3x optische zoom en een 3.4x digitale zoom. Naast de mogelijkheid stilstaande beelden vast te leggen is de camera ook in staat 120 seconden AVI video met geluid vast te leggen. De geluidsopname functie kan maximaal 8 seconden geluid aan een opname toevoegen, maar deze zelfde functie kan ook worden gebruikt om als voice recorder te dienen.
Ricoh Caplio G3 digitale camera Ricoh Caplio G3 digitale camera
De nieuwe Caplio G3 is gebaseerd op het succes van de Caplio G3 die vorig jaar werd geïntroduceerd. Het nieuwe lid van de Caplio familie is zelfde sneller dan de RR30 camera. De camera is in staat om actieopnamen en spontane momenten snel vast te leggen en de camera is dan ook ontworpen om op een heel eenvoudige manier bedient te worden. De Caplio G3 heeft een 3x optische zoom en een 3.4x digitale zoom. Naast de mogelijkheid stilstaande beelden op te slaan kan de camera ook zonder problemen 120 seconden AVI video met geluid opslaan. Deze functie maakt het mogelijk de camera als voice recorder te gebruiken of om maximaal 8 seconden geluid aan een foto toe te voegen. De Caplio G3 heeft een intern geheugen van 8MB, maar dit kan uitgebreid worden met een externe geheugenkaart. Deze zeer compacte kaarten hebben geen extra energiebron nodig om informatie snel en eenvoudig op te slaan. De camera ondersteunt tevens MultiMedia geheugenkaarten.
Ricoh Caplio G3 camera Ricoh Caplio G3 camera
De Caplio G3 biedt zes verschillende voorgeprogrammeerde scènes, zoals portret, sport, landschap, nachtopname, tekst en hoge gevoeligheid. Deze scenes helpt de gebruiker een perfect eindresultaat te behalen. Wanneer er moeilijke lichtomstandigheden ervaren worden is het mogelijk de autobracketing functie te activeren waarbij er drie opnamen achter elkaar worden genomen, ieder met een andere belichting zodat de kans op een goede opname groter wordt. Deze manier van fotograferen is ook van toepassing op de witbalans. In Japan zijn er ondertussen drie versies van dit nieuwe model leverbaar, maar voor de Europese markt zal er in het begin alleen de standaard G3 leverbaar zijn. Drie of vier maanden later zal een G3 met een magnesium body en een G3 met een zilverkleurig body voor de Europese markt geïntroduceerd worden.
Links:  PMA 2003  -  PMA 2004  -  PMA 2005  -  PMA 2006  -  PMA Show  -  LetsGoDigital  -  Buy Digital Camera