Pentax Optio 450 - PMA 2003
Pentax Optio 450 digitale camera
Vandaag heeft Pentax de nieuwe Optio 450 gepresenteerd. Deze camera volgt de succesvolle Optio 430 op, een camera waarbij hoge beeldkwaliteit en gebruikersgemak voorop stonden. De nieuwe Optio450 is geplaatsts in een compacte behuizing en is stijlvol ontworpen, maar biedt toch die hoge kwaliteit opnamen die je van deze camera mag verwachten. Functionaliteit en gebruikersvriendelijkheid zijn verbeterd zonder dat dit ten koste is gegaan van de 4 Megapixel beeldkwaliteit. De camera bestaat uit een aluminium legering en is voorzien van een stijlvol accent rondom de optische zoomlens. Het geheel maakt een verzorgde indruk van een goede afwerking. De camera ligt ook direct goed in de hand en biedt een eenvoudige bediening. Verder zijn de afmetingen van de camera compacter geworden zonder dat dit ten koste is gegaan van het optische zoombereik. Dit is mogelijk geworden doordat Pentax gebruik heeft gemaakt van een compleet nieuw ontworpen lensmechanisme dat in twee delen in te vouwen is.
Ondanks het zeer compacte formaat van de optische zoomlens is Pentax erin geslaagd een totaal optische bereik van 5x zoom eruit te persen. De zoomlens is van hoge kwaliteit met een zo min mogelijk afwijking in de vorm in scherpte of lichtafval. Het totale zoombereik kan worden verlengd door de optische zoom te combineren met een 4x digitale zoom wat een totaal zoombereik van 20x oplevert. De Optio450 is tevens uitgerust met een handige zoomknop dat een bijdrage levert aan het totale gebruikersgemak.
Overige kenmerken van de Optio450 zijn:
USB interface, ACDSee software op CD, ingebouwde flitser met verschillende instellingen, 1.5-inch TFT display met 100% kijkveld, optische zoeker, video clip functie van maximaal 10 minuten van 15 beelden per seconden in 320x240 pixels, voice recording en voice memo functie, zelfontspanner, optionele afstandbediening, continue en interval opnamen, time-lapse video clip, meervoudige belichting, handmatige scherpstelling, wide AF en spot AF, histogram, instelbare witbalans, instelbare ISO van 100, 200 en 400ISO, belichtingcompensatie, instelbaar contrast, scherpte en kleurverzadiging, wereld -en alarmklok, DPOF, Exif 2.2, Secure Digital voor opslag, Resize en Trimming functie, persoonlijke instellingen, audio en video interface en een Lithium Ion accu voor de nodige energie.
De Optio450 geeft een uiteindelijke beeldkwaliteit wat de gebruiker van een 4 Megapixel camera mag verwachten. Door de toepassing van de hoge resolutie beeldsensor en de hoge kwaliteit beeldverwerkingtechnologie is de camera in staat zeer natuurgetrouwe opnamen te produceren. Door het gebruik van een nieuw ontwikkelde circuit is de gebruikersvriendelijkheid ook toegenomen. Het terugspelen van de opgenomen foto' s is vereenvoudigd en tevens is de camera te allen tijde klaar om een opname te maken, zodra de camera is geactiveerd. De camera is in staat volledig automatisch zijn werk te doen, zodat de enige taak van de gebruiker is door de zoeker te kijken, te zoomen en de ontspanknop in te drukken. Er kan gekozen worden uit verschillende belichtinginstellingen zoals Program, diafragma -en sluitertijdvoorkeuze, Picture, Movie, Panorama Assist, 3D Image, Digital Filter, User en Voice recording instellingen. De Optio450 is verder uitgerust met diverse handige knoppen gekoppeld aan de meest voorkomende functies, zodat het gebruik van de camera vereenvoudigt en versneld overkomt bij de gebruiker.
Pentax Optio 450
De eerder genoemde 3D Image instelling maakt het mogelijk met de Optio450 een geheel nieuwe wereld te betreden, de wereld van 3D. De gebruiker hoeft slechts twee opnamen te maken volgende de richtlijnen die door de camera wordt aangegeven en deze opnamen via de meegeleverde speciale bril te bekijken. Om creatief te fotograferen staan ook diverse digitale filters tot de beschikking, zodat bepaalde kleuren benadrukt kunnen worden. Er is een keuze uit rood, geel, groen, paars, blauw en roze naast de zwart/wit en sepia instelling. Tevens is een soft focus een instelling om bijvoorbeeld bij het maken van een portret te gebruiken.
Links:  PMA 2003  -  PMA 2004  -  PMA 2005  -  PMA 2006  -  PMA Show  -  LetsGoDigital  -  Buy Digital Camera