Pentax Optio 33L - PMA 2003
Pentax Optio 33L digitale camera
De Optio33L volgt de succesvolle voetsporen van de Optio330GS. Dit nieuwe stijlvol ontworpen en compacte model heeft een effectieve resolutie van 3.2 Megapixels en biedt de zelfde veelzijdige voordelen als de Optio330GS. Deze keer is de handige LCD display op de achterzijde van de camera zowel 180˚ horizontaal als verticaal kantelbaar. De nieuwe camera van Pentax is uitgerust met een 3.2 Megapixel CCD en een 12-bit A/D converter wat moet resulteren in een groter dynamisch bereik en een rijkere gradatie van de opgenomen data die vanaf de beeldsensor wordt opgeslagen. De Optio33L heeft een 3x optische zoomlens dat qua bereik gelijk staat aan een 38-114mm bereik bij een 35mm camera. Door de integratie van een nieuw ontworpen, in twee delen in te vouwen, lensmechanisme is het gelukt de Optio33L compact te houden. De afmetingen bedragen 105x63x41.5mm met een gewicht van 180 gram. Met deze cijfers is de Optio33L een camera om overal mee naar toe te nemen.
Pentax Optio 33L
De Optio33L biedt een gebruikersvriendelijke bediening zonder hindernissen wat mede mogelijk is gemaakt door de toepassing van een nieuw ontworpen beeldverwerking circuit. De opgeslagen opnamen kunnen direct worden weergegeven door middel van een eenvoudige druk op de knop en nieuwe opnamen kunnen dan direct erna weer worden gemaakt daar de Optio33L niet in een andere modus hoeft om te schakelen, de camera staat in principe altijd klaar om een opname te maken zodra de camera wordt geactiveerd. Via het menu op het LCD display op de achterzijde van de camera is op een eenvoudige wijze een keuze te maken uit de selectie van belichtingsmethoden.
De gebruiker hoeft slechts het meeste geschikte programma te selecteren uit de rij van programma's zoals Program, Picture, Night Scène, Movie, 3D Image, Panorama Assist, Auto Bracketing en Digital Filters instellingen. Tenslotte om er voor te zorgen dat er nog sneller en eenvoudiger een opname gerealiseerd kan worden heeft de Pentax Optio33L een aantal knoppen voor meest gebruikte functies op de digitale camera geplaatst.
De camera is uitgerust met een handige kantelbare LCD display die 180˚ horizontaal en verticaal kan worden gedraaid. De nieuwe LCD display maakt het mogelijk om praktisch vanuit elke hoek een opname te kunnen maken. Een ondertussen bekende Pentax functie is de mogelijkheid stereo-opnamen te maken. De gebruiker dient eenvoudig twee opnamen te maken volgens de richtlijnen die door de camera wordt aangegeven, vervolgens de opnamen via een speciale meegeleverde bril te bekijken. De camera biedt een achttal verschillende zogenaamde Picture instellingen om de gebruiker de camera in praktisch elke omstandigheid naar wens te kunnen laten gebruiken. Via de LCD display kan er een keuze gemaakt worden uit Landschap, Bloem, Portret, Zelfportret, Soft, Surf&Snow, Zonsondergang en Illustratie en de camera zal daarna automatische de juiste instelling kiezen.
Overige kenmerken van de Optio33L zijn: USB interface, ingebouwde flitser met 5 instellingen, ACDSee software op CD, 3x optische zoom dat in combinatie met 2.7x digitaal zoom 8x zoom oplevert, via de Slide Show functie kunnen de opgeslagen opnamen via een soort diashow worden weergegeven, zelfontspanner, continue opnamen van drie opnamen achter elkaar, macro vanaf 10cm, handmatige scherpstelling, wide AF en spot AF, witbalans naar keuze instelbaar, histogram, matrix, centrumgerichte -en spotmeting, instelbare ISO van 100, 200 of 400 ISO, belichtingscompensatie van -/+ 2EV per 1/3 EV stop, instelbare scherpte, kleurverzadiging en contrast, persoonlijk instelbare instelling die onthouden wordt door de Mode Memory functie, wereld –en alarm klok, DPOF, PIM II, audio en video interface, CompactFlash type I opslag en 2x AA NiMH batterijen voor de energietoevoer.
Links:  PMA 2003  -  PMA 2004  -  PMA 2005  -  PMA 2006  -  PMA Show  -  LetsGoDigital  -  Buy Digital Camera