Pentax *ist D digitale reflex - PMA 2003

Pentax *ist D digitale reflex camera

We zijn zojuist teruggekeerd vanaf een zogenaamde Sneak Preview evenement naar ons hotel. De dag voordat de PMA daadwerkelijk van start gaat wordt gebruikt om diverse producten alvast aan een geselecteerd publiek te laten zien. Wij waren hierbij en spraken met een Pentax medewerker die de eer had om de nieuwe Pentax *ist D digitale reflex camera alleen in zijn handen te houden en deze vervolgens te bewaken met zijn leven. Helaas was het vandaag niet mogelijk de camera in handen te krijgen, zodat we het bij een eerste indruk van afstand moeten hebben. De nieuwe digitale reflex van Pentax is zeer compact te noemen. Pentax USA is vooralsnog niet van plan een prijs te noemen, maar wacht op datgene wat de competitie gaat doen. De optionele grip hebben we nog niet onder de camera bevestigd gezien, maar misschien is er morgen kans voor om dit accessoire van dichterbij te bekijken. De eerste opnamen van de nieuwe Pentax *ist D zijn onder minder gunstige omstandigheden gemaakt, maar we hopen morgen betere platen te produceren, zodat we de nieuwe Pentax *ist D beter over kunnen laten komen.

Pentax *ist D digitale reflex camera Pentax *ist D digitale reflex camera Pentax *ist D digitale reflex camera

Een kort overzicht van de introductie van de Pentax *ist D: Op 26 februari 2003 heeft Pentax haar nieuwe 6.1 effectieve Megapixels camera geïntroduceerd. Deze nieuwe camera is uitgerust met een hoge kwaliteit beeldsensor met het formaat van 23.5mmx15.77mm. De camera heeft een gewicht van slechts 590 gram, maar zoals wij gehoord hebben kan er hier of daar nog wat de specificaties gewijzigd worden. Maar vooralsnog houden we ons aan de officiële specificaties zoals deze zijn vrijgegeven tijdens de introductie van de camera. Het grote voordeel wat Pentax met zich meebrengt is de grote diversiteit aan ondersteunende objectieven die Pentax te bieden heeft. De nieuwe Pentax *ist D maakt gebruik van enkele nieuwe segmenten. De camera is voorzien van een nieuwe 16 segmenten lichtmeting om een zo correct mogelijke manier van belichten te verkrijgen.

Pentax *ist D camera Pentax *ist D camera Pentax *ist D camera

De camera heeft een snelste sluitertijd van 1/4000e en heeft natuurlijk daarnaast de mogelijkheid om diagrama- of sluitertijd in te stellen. De nieuwe *ist D maakt gebruik van een geheugenslot dat Compactflash type I en I ondersteunt, maar ook de microdrive. De camera kan via de pc-aansluiting op de voorzijde van de zware behuizing eventueel via de pc bediend worden en de camera maakt daarbij ook gebruik van een USB1 interface. De opnamen worden opgeslagen in het JPEG, TIFF of RAW formaat. De software die het RAW formaat ondersteunt wordt standaard meegeleverd.

Pentax *ist D SLR camera Pentax *ist D SLR camera Pentax *ist D SLR camera

De camera maakt gebruik van een2-tal CR-V3 Lithium batterijen of 4x AA batterijen om de nodige energie binnen te krijgen. Wij zullen morgen weer een bezoek aan de Pentax stand brengen en we hopen dan ook dat we meer en betere show images kunnen publiceren. We zullen in de komende uren meer nieuws vanaf de showvloer brengen, hou dus het speciale PMA verslag van LetsGoDigital in de gaten!

Links:  PMA 2003  -  PMA 2004  -  PMA 2005  -  PMA 2006  -  PMA Show  -  LetsGoDigital  -  Buy Digital Camera