Olympus Four Third digitale reflex - PMA 2003
Olympus Four Third digitale reflex

Wij zijn zojuist teruggekeerd van de PMA 2003 waar Olympus haar nieuwe Four Third digitale reflex heeft gepresenteerd. Dit model is te bewonderen achter glas, we waren helaas niet in staat om de camera eruit te krijgen, maar de volgende keer zal de meegenomen hamer vast wel van pas komen, en is op dit moment nog een prototype body, maar volgens mijn zien wij hier een camera die niet veel meer zal veranderen qua design. Specificaties zijn nog zeer schaars, maar er is in ieder geval vooruitgang bereikt ten opzichte van onze eerste kennismaking tijdens de Photokina 2002 in Duitsland waar Olympus een zogenaamde mock-up toonde van het nieuwe systeem.
Olympus Four Third digitale reflex Olympus Four Third digitale reflex
Vandaag is de status van het project Four Third enkele stappen gevorderd en is voldoende geweest voor Olympus USA om het prototype van het Four Third systeem samen met 4 Four Third systeem lenzen en voor wat ik heb gezien twee flitsers in plaats van een flitser die men noemde in het persbericht. Olympus laat achter glas een 50mm f2.0 macro lens, een 300mm f2.8 telelens, een 50-200mm f2.8-f3.5 zoomlens en een 14-54mm groothoek zoomlens zien. De aankondiging van Olympus spreekt over een flitser, maar achter glas lag ook de FL-20, zodat ik aanneem dat we te maken hebben met twee flitsers voor het Four Third systeem.
Olympus digitale reflex Olympus digitale reflex
Volgens onze vrienden van Imaging Resource, die we gisteren eindelijk ontmoet hebben, Dave & Michael zal het nieuwe digitale reflex systeem van Olympus haar debuut maken in juni van dit jaar en verkrijgbaar worden rond de herfst van 2003. Het artikel van de mensen van Imaging Resource is voorzien van tal van officiële product opnamen en hun ideeën over deze nieuwe camera, zodat wij aanraden ook hun PMA verslag na te lezen!
Olympus Four Third Olympus Four Third
Overige kenmerken van de Olympus introductie zijn: Het Four Third systeem is een nieuwe open standaard voor digitale reflex camera's, het systeem maakt gebruik van een 4/3-type beeldsensor, de nieuwe lenzen zijn (de mm tussen haakjes zijn mm ten opzichte van 35mm camera's) 300mm f2.8 (600mm), 14-54mm f2.8-f3.5 zoom (28-108mm), 50mm f2.0 macro (100mm), 50-200mm f2.8-f3.5 zoom (100-400mm), de body bestaat uit en magnesium legering, een batterij grip levert een meer stabiele grip op, ook in portret stand, flitsverbinding wordt bewerkstelligd door de aanwezigheid van een zogenaamde hot-shoe, handmatige en automatische instelling van diafragma, sluitertijden en scherpstelling.
Olympus Lens Olympus Lens
Olympus digitale reflex lens Olympus flitser
Links:  PMA 2003  -  PMA 2004  -  PMA 2005  -  PMA 2006  -  PMA Show  -  LetsGoDigital  -  Buy Digital Camera