Nikon Coolpix SQ - PMA 2003
Nikon Coolpix SQ digitale camera
Wij hebben dit nieuwe product van Nikon enkele weken geleden bij ons in huis gehad waar wij een eerste indruk hebben opgedaan van deze toch opmerkelijk vormgegeven camera. Nikon heeft veel moeite gedaan om dit nieuwe Coolpix familielid alvast beroemdheid te laten vergaren door een aantal "teasers"  te plaatsen op het Internet. Vandaag kunnen we de nieuwe Nikon Coolpix SQ openbaar maken samen met een eerste indruk.
De Coolpix SQ camera heeft een resolutie van 3.1 effectieve Megapixels en is uitgerust met een 3x optische zoomlens. Deze Nikkor zoomlens heeft totaal brandpunt bereik van 5.6-16.8mm wat gelijk staat aan een 37-111mm bereik bij een 35mm camera. Naast de optische zoom heeft de Coolpix SQ ook de mogelijkheid 4x digitaal in te zoomen. De 1/2.7"  CCD heeft een effectief aantal van 3.1 Megapixels wat resulteert in een resolutie van 2016x1512 pixels. Overige resolutie instellingen zijn 1600x1200, 1024x768 en 640x480 pixels.
Nikon Coolpix SQ digitale camera Nikon Coolpix SQ digitale camera
De nieuwe Nikon Coolpix SQ in eenvoudig weg een echte blikvanger, de stijlvolle design, een volledig metalen behuizing, een aluminium ring om de lens en natuurlijk de unieke draaibare lens maken de camera uniek in zijn soort. Door deze draaibare lens wordt het voor de gebruiker mogelijk om op een zeer flexibele wijze vanuit nagenoeg elke denkbare hoek een opname te maken. De Coolpix SQ biedt 15 veelzijdig voorgeprogrammeerde scènes die ervoor zorgen dat praktisch elke moment opname onder elke omstandigheid vastgelegd kan worden. De voorgeprogrammeerde scènes zijn portret, party/indoor, nacht portret, strand/sneeuw, landschap, zonsondergang, nacht landschap, museum, vuurwerk show, close up, copy, tegenlicht, sport, dusk/dawn and panorama assist. Naast de mogelijkheid om stilstaande opnamen te vereeuwigen kan de Coolpix SQ ook overweg met movie clips inclusief geluid met een maximale opnameduur van 40 seconden in een QVGA resolutie met 15 beelden per seconde.
Nikon Coolpix SQ camera Nikon Coolpix SQ camera
Wanneer de Coolpix SQ camera wordt opgestart valt het direct op dat deze praktische onmiddellijk klaar staat. De camera start binnen 1 seconde op. In de macro instelling heeft de SQ camera slechts een minimale scherpstelafstand nodig van 4cm. Nieuw is ook de verbeterde matrixmeting en de automatische witbalans, maar ook het verbeterde algoritme voor een verbeterde kleurenreproductie draagt bij aan de totale beeldkwaliteit. De data wordt opgeslagen op een CompactFlash type I geheugenkaart. De Coolpix SQ wordt standaard uitgeleverd met een zogenaamd dockingstation, de Coolstation MV-10. Dit dockingstation is multifunctioneel; ten eerste zal het station automatische de batterij bijladen als de camera in het station wordt geplaatst, ten tweede zal de data via een druk op de Transfer knop automatisch overgezet worden naar een computer. Het is zelfs mogelijk een tweede accu via de zijkant van het station in te steken en deze tevens te laten bijladen.
Nikon SQ camera Nikon SQ camera
Het gewicht van de SQ is ongeveer 180 gram (excl. batterij en kaart), de afmetingen zijn 82x82x25.5mm. Overige kenmerken zijn een 5-velds autofocus, een in 5 instellingen te wijzigen witbalans, een automatische ruisonderdrukking, plug en play USB interface, een heldere 1.5-inch LCD display met een resolutie van 117.600 pixels dat ook goed te gebruiken is in het zonlicht en de nieuwe Nikon View 6 software dat standaard met de camera zal worden meegeleverd.
Links:  PMA 2003  -  PMA 2004  -  PMA 2005  -  PMA 2006  -  PMA Show  -  LetsGoDigital  -  Buy Digital Camera