Nikon Coolpix 3100 - PMA 2003
Nikon Coolpix 3100 digitale camera
Vandaag heeft Nikon haar nieuwe digitale lichtgewicht Coolpix 3100 camera voorgesteld. Dit nieuwe lid van de Coolpix familie is een compacte, lichtgewicht digitale camera met 3.2 miljoen effectieve Megapixels en een krachtige 3x optische zoomlens. De Coolpix 3100 is een gebruikersvriendelijke en veelzijdige camera, ook voor diegene die voor het eerste een digitale camera bedient. De Coolpix 3100 is ideaal voor diegene die een eenvoudig te bedienen digitale camera wil, maar wel als eis een uitstekende beeldkwaliteit heeft en waarbij plezier in het fotograferen ook voorop staat.
De Nikon Coolpix 3100 is uitgerust met een 3x optische Nikkor zoomlens en een 4x digitale zoom wat een prima zoombereik oplevert. In combinatie met de geavanceerde beeldverwerking van Nikon resulteert deze combinatie in een heldere, contrast -en kleurrijke opname. De 3.2 miljoen effectieve beeldpunten resulteren in een hoogwaardige resolutie om een B4 afdruk fotorealistisch te kunnen afdrukken.
Nikon Coolpix 3100 digitale camera Nikon 3100 digitale camera Nikon Coolpix 3100 digitale camera
Het maken van opnamen is met de Coolpix 3100 een eenvoudige taak. De Auto mode en de 14 voorgeprogrammeerde scènes waarvan er vier in combinatie met de Scène Assistance functie worden gebruikt maken het mogelijk de camera in vrijwel elke situatie een perfect belichte opname te laten maken. De Coolpix 3100 heeft tevens een continue opname functie en vier verschillende video clip functies, inclusief een instelling waarbij een video clip wordt opgenomen in een resolutie van 640x480 pixels. Het is ook mogelijk tot maximaal 40 seconden een video clip in kleur, zwart/wit of sepia in een lagere resolutie op te nemen. In de Macro instelling heeft de camera slechts 4cm afstand nodig om een onderwerp scherp te kunnen vastleggen.
Nikon Coolpix 3100 camera Nikon 3100 camera Nikon Coolpix 3100 camera
De Small Picture Functie neemt kleiner gemaakte opnamen op die qua bestandsgrootte ideaal zijn om te verzenden via e-mail of om op het Internet te plaatsen. De Date Imprinting functie maakt het mogelijk een datum en/of tijd op de opname te plaatsen. Beeldeffecten zoals zwart/wit, sepia en halo filters geven de gebruiker een stukje creativiteit tijdens het maken van de opname. De Quick Review knop laat de opnamen direct zien op de display op de achterzijde van de camera zonder dat hierbij een ander menu hoeft te worden ingesteld. De Transfer knop maakt het overzetten van de bestanden naar een computer weer een stukje eenvoudiger. Het gewicht van de Coolpix 3100 bedraagt 150 gram (excl. batterijen en CompactFlash geheugenkaart), de afmetingen zijn 87.5x65x38mm.
Links:  PMA 2003  -  PMA 2004  -  PMA 2005  -  PMA 2006  -  PMA Show  -  LetsGoDigital  -  Buy Digital Camera