Minolta DiMAGE Xt - PMA 2003
Minolta DiMAGE Xt digitale camera
Februari 2002, Minolta introduceerde de eerste ultraplatte 2 Megapixel camera met 3x optische interne zoom. November 2002, de introductie van de 3 Megapixel versie DiMAGE Xi. Vandaag is het moment aangekomen om de nieuwe DiMAGE Xt, de opvolger van de succesvolle DiMAGE Xi, met een exclusieve eerste indruk aan te kondigen. De nieuwe DiMAGE camera heeft deze keer meer veelzijdige functies en een nog compactere behuizing.
Het nieuwe ontwerp van de DiMAGE Xt vermindert de totale omvang (85.5x67x20mm) met meer dan 5% en tegelijkertijd wordt het gewicht (120 gram) met ongeveer 8% in mindering gebracht. Door het ultracompacte formaat en het lichtgewichte ontwerp kan de nieuwe DiMAGE Xt zonder problemen over en altijd meegedragen worden. De exclusieve interne zoomlens is een van de redenen dat Minolta dit ultraplatte ontwerp mogelijk kon maken. Een ander belangrijk kenmerk van deze kleine DiMAGE Xt camera is zijn zeer snelle respons op het activeren van de camera. Bij het aanzetten van de camera is deze al na ongeveer 1.1 seconde klaar om gebruikt te worden. Dit is één van de snelste opstarttijden van de huidige generatie digitale camera's met optische zoom die op de markt verkrijgbaar zijn. Zelfs het terug afspelen van de opnamen gaat gepaard met slechts een 0,2 seconde vertraging tussen de beelden ongeacht de bestandsgrootte.
Minolta DiMAGE Xt digitale camera Minolta Xt digitale camera
De DiMAGE Xt is uitgerust met een 1/2.7"  3.3 Megapixel CCD met een effectief aantal van 3.2 Megapixels. Minolta' s beeldverwerkingtechnologie, Cx-process, staat garant voor een hoge kwaliteit eindresultaat van het opgenomen beeld. De instelbare ruisonderdrukker zal de hoeveelheid aanwezige beeldruis bij opnamen met een lange belichtingstijd zoveel mogelijk elimineren. Wanneer de DiMAGE Xt wordt gebruikt om een opname te belichten met een sluitertijd van een seconde of langer zal automatisch de ruisonderdrukker in werking treden. De ingebouwde 3x optische zoom lens heeft een brandpunt bereik dat gelijk staat aan een 37-111mm bereik bij een 35mm camera. Wanneer het zoombereik wordt gebruikt in combinatie met de 4x digitale zoom ontstaat een totaal zoombereik van 12x. De minimale scherpstelafstand is in vanuit elke brandpunt gemeten 15cm. De sluitertijden bestaan uit een reeks lopend vanaf 4 seconden tot 1/1000e seconde.
Minolta DiMAGE Xt camera Minolta Xt camera
De nieuwe Minolta camera is niet alleen een digitale fotocamera, maar kan ook gebruikt worden om video clips op te nemen die een maximale speelduur hebben die afhankelijk is van de opslagcapaciteit van het gebruikte opslagmedium. De nieuwe XR Movie functie neemt beeld en geluid op in een resolutie van 160x120 of 320x240 pixels. Naast de video clips kan er ook audio worden opgenomen al dan niet in combinatie met een opgeslagen opname. Wanneer er alleen audio wordt opgenomen is de maximale opnameduur 180 minuten op een 128MB Secure Digital geheugenkaart. Bij een Voice Memo functie kan er maximaal 15 seconden commentaar aan een opgeslagen opname toegevoegd worden. De nieuwe e-mail functie slaat de opnamen op in een maximale resolutie van 640x480 of 160x120 pixels, zodat deze opnamen eenvoudig met e-mail kunnen worden verzonden of op het Internet gepubliceerd kunnen worden. De nieuwe Quick View functie maakt het mogelijk de zojuist opgenomen beelden direct weer te geven.
Minolta DiMAGE Xt Minolta Xt
Een andere nieuwe functie is de mogelijkheid de DiMAGE Xt camera als webcam te gebruiken. De camera dient hiervoor eenvoudig met een USB kabel te worden aangesloten aan een computer met een Windows besturingssysteem en een applicatie zoals Microsoft Windows Messenger. Alle overige functies worden wel ondersteund door Mac 9.0 - 9.22 of Mac OS X v10.1.3-10.1.15, en v10.2.1 - 10.2.3 met een USB poort als standaard. Natuurlijk worden computers met Windows 98, 98SE, ME, 2000 en XP ook ondersteund.
De lader van de nieuwe DiMAGE Xt laadt automatisch de batterij bij wanneer de camera in het station wordt geplaatst, maar het is ook mogelijk een accu zonder camera bij te laden. Een nieuwe optionele accessoire is het nieuwe onderwaterhuis de MC-DG200. Specificaties van dit accessoire zijn een maximale diepte van 30 meter, een gewicht van 240 gram en afmetingen van 125.5x94x50.5mm. Dit optionele accessoire zal voorlopig niet in Nederland verkrijgbaar zijn.
Links:  PMA 2003  -  PMA 2004  -  PMA 2005  -  PMA 2006  -  PMA Show  -  LetsGoDigital  -  Buy Digital Camera