Minolta DiMAGE F200 - PMA 2003
Minolta DiMAGE F200 digitale camera
De nieuwe DiMAGE F200 is volledig uitgeruste, stijlvol ontworpen 4 Megapixel camera, een combinatie van een compact ontwerp met allround veelzijdige automatische functies. De nieuwe DiMAGE F200 is gebruikersvriendelijk, maar biedt tevens mogelijkheden om het uiteindelijke eindresultaat compleet naar eigen wens te produceren. Het compacte ontwerp heeft een geheel nieuw bedieningspaneel, zal in twee kleuren leverbaar worden, namelijk zilver en indigo blauw en is voorzien van enkele aluminium details om het geheel een exclusieve look te geven.
De nieuwe camera van Minolta is uitgerust met een 1/1.8" 4.1 Megapixel CCD met 4 miljoen effectieve beeldpunten. Dit resulteert in een resolutie dat voldoende is om een fotorealistische A5 afdruk te produceren. De beeldverwerkingtechnologie, Cx-process, van Minolta in combinatie met de 12-bit technologie zijn enkele belangrijke onderdelen van de DiMAGE F200. De camera heeft een totaal brandpuntbereik van 7.8-23.4mm wat overeenkomt met een optisch zoombereik van 38-114mm bij en 35mm camera. Wanneer de optische zoomlens volledig is uitgezoomd is deze slechts 24mm lang. De digitale zoomfunctie kan het totale zoombereik 4x vergroten in stapjes van 0.1x wat resulteert in een totaal bereik van 12x.
Minolta DiMAGE F200 digitale camera Minolta DiMAGE F200 digitale camera
De verbeterde Subject Tracking Autofocus van de Minolta DiMAGE F200 volgt een onderwerp op dezelfde wijze als met het menselijke oog wordt gevolgd en deze functie kan gebruikt worden in combinatie met zowel Area AF als Focus Area Selection. Wanneer de Area AF wordt gebruikt hoeft de gebruiker simpelweg de ontspanknop half in te drukken, zodat de camera het onderwerp zal scherpstellen en wanneer het onderwerp vervolgens verplaatst zal de Subject Tracking Autofocus de scherpstelling bij stellen om een scherpe opname te garanderen. Wanneer de Focus Area Selection is ingesteld in combinatie met de Subject Tracking Autofocus kan de gebruiker op een specifiek onderwerp scherpstellen en als het onderwerp zal bewegen zal het onderwerp continue opnieuw worden scherpgesteld.
Een handige nieuwe functie is de Auto Rotate functie die ervoor zorgt dat het niet meer nodig is de camera op zijn zij te houden om de beelden goed weer te geven wanneer deze beelden verticaal zijn opgenomen. De verticale opgenomen beelden worden automatisch goed weergegeven wanneer de beelden via het LCD display op de camera of via een televisie worden bekeken. De DiMAGE F200 heeft ook een verbeterde Automatic Digital Subject Program Selection (simpel gezegd ADSPS) die ervoor zorgt dat er automatisch uit een vijftal voorgeprogrammeerde programma' s wordt gekozen om een zo goed mogelijk belichting te garanderen. Deze vijf programma' s (portret, sport/actie, landschap, zonsondergang en nacht portret) kunnen ook handmatig worden geselecteerd. Om de eventueel aanwezige beeldruis zoveel mogelijk te elimineren zal de DiMAGE F200 de ruisonderdrukking automatisch activeren wanneer er een belichting van een seconde of langer wordt gemaakt.
Minolta DiMAGE F200 camera Minolta F200 camera
De Minolta DiMAGE F200 is niet alleen in staat om stilstaande beelden op te slaan, maar kan ook overweg met bewegende beelden. De nieuwe XR Movie functie maakt het mogelijk video clips op te nemen met een maximale speelduur die afhankelijk is van de opslagcapaciteit van de gebruikte Secure Digital geheugenkaart. De XR Movie functie kan overweg met twee resoluties, namelijk 160x120 of 320x240 pixels. De Direct Video functie is een nieuwe functie die het mogelijk maakt de camera direct aan te sluiten aan een VHS videorecorder of een DVD recorder. Deze nieuwe functie is geschikt voor zowel PAN als NTSC signaal. De maximale opnameduur is afhankelijk van de speelduur van de VHS cassette of de opslagcapaciteit van de DVD. Commentaar kan ook worden opgenomen, zowel met als zonder opgenomen beeld. Als er alleen audio wordt opgenomen kan dit met een maximale opnameduur van 180 minuten op een 128MB Secure Digital geheugenkaart, een Voice Memo van maximaal 15 seconden kan gekoppeld worden aan een opgeslagen opname. De audio-capture functie kan een audio track koppelen aan elk opgenomen beeld.
Minolta F200 Minolta F200
De nieuwe DiMAGE F200 weegt slechts 185 gram (excl. batterijen en opslagmedium) en heeft afmetingen van 110x53x32mm. De energie wordt verkregen via twee NiMH AA batterijen of een enkele CR-V3 Lithium batterij. Enkele meest belangrijke verschillen of nieuwe functies van de DiMAGE F200 ten opzichte van de DiMAGE F100 zijn 4.1 miljoen effectief aantal pixel in plaats van 4.13 effectieve pixels, ruisonderdrukking, 3 lichtmetingen (multi-segment, spot en centrum gerichte meting) in plaats van 2 metingen (spot en multi-segment), langere audio-opname mogelijkheden, groter digitaal zoombereik, afspeel vergrotingfunctie is verruimd tot 6x in plaats van 5x en in stapjes van 0,2 in plaats van 0,5 stapjes, color modes, direct video recording, USB Direct Print, automatische rotatie bij het terugkijken van opgenomen beelden en een verbeterde Automatic Digital Subject Program Selection.
Links:  PMA 2003  -  PMA 2004  -  PMA 2005  -  PMA 2006  -  PMA Show  -  LetsGoDigital  -  Buy Digital Camera