Kyocera Finecam L4v - PMA 2003
Kyocera Finecam L3v en L4v digitale camera's
Kyocera brengt meer innovatie in de wereld van digitale camera's door twee nieuwe modellen uit de Finecam serie camera's te introduceren, namelijk de 3 Megapixel Kyocera Finecam L3v en de 4 Megapixel Kyocera L4v. Beide camera's zetten een nieuwe industriële standaard neer met hun nieuwe "DayFine" 2.5-inch LCD display. Vergeleken met de standaard LCD's van de huidige digitale camera's is het net of er een compleet Home Theatre System in de digitale camera aanwezig is. De "DayFine" LCD display is door Kyocera ontworpen om zeer direct te kunnen concurreren met overige fabrikanten. Het "Dual Backlight" systeem is speciaal ontworpen om transparanter te worden, maar tegelijkertijd meer licht te laten opleveren. Daarbij wordt het omgevingslicht gebruikt om de helderheid van de weergave van de opname te intensiveren. Het intensiveert het contrast en zorgt voor een meer briljante weergave zelfs onder de meeste heldere buitenlicht situaties.
Kyocera Finecam L3v Kyocera Finecam L3v
De Finecam L3v en L4v zijn uitgerust met een grote variatie aan instelmogelijkheden die de gebruiker in staat stelt eigen creatieve opnamen te laten maken. De Finecam L4v is uitgerust met een 3x optische zoom met een brandpuntbereik van 5.8-17.4mm wat gelijk staat aan een 35-105mm bereik bij een 35mm camera. De 3x optische zoom gecombineerd met een 4x digitale zoom levert een totaal zoombereik van 12x op. De Finecam L3x is uitgerust met een 3x optische zoom en een 2x digitale zoom resulterend in een totaal bereik van 6x. Beide camera's zijn voorzien van diverse belichtingsmogelijkheden zoals macro, landschap en color mode (kleur, sepia en zw/w) en vijf verschillende flitsinstellingen, zoals automatische flits, rode ogen reductie, invulflits, flitser uit en nacht portret stand.
Kyocera L3v Kyocera L3v
De nieuwe Finecam L3v en L4v camera's maken het eenvoudiger om te herinneren wanneer een opname gemaakt is door de mogelijkheid te geven commentaar bij een opname te spreken van maximaal 30 seconden. Daarbij geeft de AVI mode de gebruiker de mogelijkheid een video clip met geluid op te nemen met een maximum van 120 seconden. Deze video clip kan op de achterzijde van de camera via het grote formaat LCD display perfect worden weergegeven. Het opstartscherm van de camera waarmee wordt opgestart kan naar eigen persoonlijk wens worden ingesteld. Zo kan een favoriete opname als opstartscherm gebruikt worden. Verder heeft de camera een ingebouwde Image Resizing Functie (IRM) om op snelle en eenvoudige wijze het originele formaat van de opname aan te passen, zodat deze eenvoudiger via e-mail naar familie, vrienden of kennissen te versturen is.
Kyocera Finecam L4v Kyocera Finecam L4v
De meegeleverde CR-V3 batterij levert een indrukwekkende 3-uur energieduur op. Twee oplaadbare NiMH AA batterijen kunnen optioneel worden gebruikt. De camera heeft een ingebouwd energiebeheer dat naar eigen wens kan worden ingesteld om de tijd in te stellen dat een camera actief blijft. Elke camera heeft een uniek LED indicatie (Picture Confirmation Light) dat het onderwerp duidelijk moet maken dat de opname gemaakt gaat worden. De L3v en L4v camera bestaan uit een metalen behuizing en wegen ongeveer 179 gram en hebben afmetingen van 111x53x36mm. De Finecam L3v en L4v zijn uitgerust met de revolutionaire Print Image Matching (PIM) technologie van Epson, zodat in combinatie met de Epson Stylus Photo printers een perfect eindresultaat gegarandeerd wordt. Door middel van de PIM technologie wordt er gebruikt gemaakt van de parameters die door de camera worden opgeslagen in de informatie van de opname zodat de printer deze informatie kan gebruiken om een zo'n realistische afdruk te produceren.
Kyocera L4v Kyocera L4v
De nieuwe Kyocera Finecam camera maken gebruik van de Secure Digital (SD) geheugenkaart of een MultiMedia (MMC) geheugenkaart om de data op te slaan. Deze geheugenkaarten zijn een gemeengoed onder de gebruikers van PDA's en Kyocera Smart Phones. De meegeleverde software van Arcsoft is Pixela software waarmee de opnamen via de meegeleverde USB kabel naar een computer worden overgezet. De adviesprijs van de Kyocera Finecam L3v en L4v is voor de Amerikaanse markt gezet op $449 en $549, de prijs voor de Nederlandse of Europese markt is ons nog niet bekend gemaakt.
Links:  PMA 2003  -  PMA 2004  -  PMA 2005  -  PMA 2006  -  PMA Show  -  LetsGoDigital  -  Buy Digital Camera