Kodak EasyShare LS663 - PMA 2003
Kodak EasyShare LS663 digitale camera
Enige weken geleden werden wij in staat gesteld een exclusieve eerste indruk te verkrijgen van de nieuwe Kodak EasyShare LS663 camera voorzien van s'werelds eerste OLED display. Volgens Bert de Wit, sales manager Benelux, zal dit gloednieuwe model in eerste instantie alleen op de Europese, Aziatische en Australische markt worden geïntroduceerd, maar zal in een later stadium wellicht ook op de Amerikaanse markt te vinden zijn. Op het eerste gezicht lijkt de nieuwe Kodak camera op een standaard camera met een 3.3 Megapixel CCD (3.1 miljoen effectieve pixels) en een 3x optische zoomlens, maar wanneer we de achterzijde van de camera bekijken zien we een fantastisch 2.2-inch grote LCD display die we niet verwachten aan te treffen op een standaard digitale compact camera. Het wordt dus tijd s'werelds eerste digitale camera met OLED display - Kodak EasyShare LS663 - voor te stellen.
De Kodak EasyShare LS664 is ontworpen voor diegene die speciale momenten wil vastleggen en delen en wel op een meeste gebruikersvriendelijke manier met gebruik van de modernste techniek. De nieuwe OLED techniek die is gebruikt bij de EasyShare LS663 heeft er toe geleid dat er een grote, full Colour en full Motion 2.2-inch display kan worden gebruikt met een kijkhoek van maar liefst 165˚. De OLED display is een display die je alleen maar op je eigen camera zou kunnen wensen. De OLED display is scherp, helder en kan werkelijk bijna onder elke hoek bekeken gebruikt worden. De nieuwe display heeft een resolutie van 512x218 pixels en onze eerste ervaring was dan ook in één woord prachtig! Dit is simpelweg de display die iedereen zou willen gebruiken met een digitale camera. Het formaat is ideaal en zelfs in fel daglicht kan de display zonder problemen gebruikt worden. De OLED techniek is een nieuwe techniek waar Kodak baanbrekend werk bij heeft verricht. Volgens Bert de Wit is de Kodak EasyShare LS663 het eerste product ter wereld waar de OLED techniek op toegepast is. We kunnen niet wachten totdat er andere camera's op de markt komen die zijn voorzien van een OLED display, maar voorlopig heeft Kodak het voor het zeggen!
Kodak EasyShare LS663 Kodak LS663
De nieuwe camera van Kodak is uitgerust met een 3.3 Megapixel CCD wat een beeldresolutie oplevert van 2041x1533 pixels. De bestandsgrootte is instelbaar van 1MP, 2MP, 2.8MP tot 3.1MP. de EasyShare LS663 heeft een 3x optische Schneider Kreuznach Variogon zoomlens met een brandpunt bereik dat gelijk staat aan een 37-111mm bereik bij een 35mm camera. In combinatie met de geavanceerde 3.3 digitale zoom zal dit resulteren in een totaal zoombereik van 10x. De camera is bijzonder fraai vormgegeven en heeft een metalen behuizing. De diverse voorgeprogrammeerde belichtingsprogramma's (automaat, close-up, landschap, nacht/sport, burst) bieden de gebruiker een comfortabele en eenvoudige manier om een perfect eindresultaat in diverse lichtsituaties te krijgen. De continue Movie functie is in staat digitale video op te nemen met een maximale speelduur die alleen maar gelimiteerd is afhankelijk van de opslagcapaciteit van het interne geheugen of de externe Secure Digital of MultiMedia geheugenkaart. De ingebouwde flitser heeft vier instelbare flitsfuncties; auto, invulflits, rode-ogen reductie en flitser uit. De minimale scherpstelafstand van de LS663 is in de standaard instelling van 60cm tot oneindig en in de macro instelling vanaf 13cm tot 70cm. De nieuwe EasyShare LS663 is in staat vier opnamen achter elkaar op te slaan wanneer de Burst functie wordt ingeschakeld. Natuurlijk is de EasyShare camera voorzien van diverse handige functies zoals een op de camera aanwezige "Share" knop waarmee op een eenvoudig manier e-mail (er kunnen 32 e-mail adressen worden opgeslagen) verstuurd kan worden, afgedrukt kan worden of waarmee de opnamen beheerd kunnen worden, maar ook de "Capture always ready" functie maakt het gebruikers mogelijk een opname te maken ongeacht de instelling waarin de camera staat. De handige automatische rotatie functie zorgt voor een comfortabele manier van het terugkijken van de opnamen op een televisie, computer of op de camera.
Kodak EasyShare LS663 Kodak LS663
Overige kenmerken van de nieuwe EasyShare LS663 zijn: Instelbare ISO waarden van 100, 200, 400 ISO of automatische ISO, diafragma f2.7 - f5.2, sluitertijden van 4 - 1/1400e seconde, lange belichtingstijden van 0,5 - 4 seconden, belichtingscompensatie van -/+ 2EV per ½ stop, instelbare witbalans (auto, daglicht, tl, kunstlicht), automatische matrix meting, zelfontspanner, 16MB intern geheugen of externe Secure Digital of MultiMedia kaart, video en USB interface en een Lithium Ion accu.
Kodak LS663 Kodak EasyShare LS663

De EasyShare LS663 ondersteunt de nieuwe optionele Kodak EasyShare printerstation 6000. Dit printerstation is het eerste station dat bestaat uit een combinatie van cradle en printer voor standaard 10x15cm afdrukken in één. De accu binnenin de camera wordt automatisch bijgeladen wanneer de camera op het station wordt gezet en de beelden kunnen via een aangesloten televisie direct bekeken worden. Het printerstation drukt watervaste fotorealistische afdrukken binnen twee minuten af. De eerste afdruk in twee minuten en iedere afdruk daarna in 90 seconden.

Kodak EasyShare LS663 Kodak LS663

Het printerstation 6000 heeft vier verschillende printinstellingen; standaard, voorgeselecteerd, alles of index print. Het nieuwe printerstation is in staat randloze 10x15cm en indexen af te drukken. De printer gebruikt de dye-sublimation techniek met Xtra-life coating. Het printerstation is zeer gebruikersvriendelijk, met één druk op de knop worden de opnamen overgezet en de accu wordt binnen drie uur opgeladen. Het printerstation 6000 ondersteunt JPEG (Exif 2.2) en heeft een gewicht van 964 gram. Het station ondersteunt zowel de EasyShare CX/DX6000 als de LS600 serie camera's. De nieuwe EasyShare LS663 zal in april 2003 op de Nederlandse markt verschijnen en het optionele EasyShare printerstation 6000 vanaf maart 2003.

Links:  PMA 2003  -  PMA 2004  -  PMA 2005  -  PMA 2006  -  PMA Show  -  LetsGoDigital  -  Buy Digital Camera