Kodak EasyShare DX6340 - PMA 2003
Kodak EasyShare DX6340 digitale camera
Enkele weken geleden hebben wij Kodak in Nederland bezocht waar wij in eerste instantie naar toe gingen om kennis te maken met de printerdock station 6000. Echter op dat moment kwam tevens de nieuwe EasyShare DX6340 binnen, zodat wij nog even snel een paar opnamen van de camera konden maken. De nieuwe Kodak EasyShare DX6340 combineert geavanceerde fotografische functies en prestaties met een grote mate van gebruikers-vriendelijkheid. De digitale camera maakt deel uit van de succesvolle EasyShare serie camera's en is voorzien van een hoge kwaliteit en lichtsterke 4x Schneider-Kreuznach Variogon zoom lens die een hoge beeld -en afdrukkwaliteit waarborgt.
De 3.1 Megapixel camera is uitgerust met een volledige automatische instelling, maar kan ook indien gewenst bediend worden via een diafragma -en/of sluitertijdvoorkeuze met daarnaast voorgeprogrammeerde instelling zoals sport, nacht, portret, macro en enkele standaard programma's. De camera is voorzien van een nieuwe zeer precies autofocus systeem waarmee zelfs in zeer moeilijke lichtsituaties een onderwerp continue is scherp te stellen. De DX6340 zal wereldwijd rond juni 2003 leverbaar worden. De hoge lichtsterkte van f2.2-f13 van de Schneider-Kreuznach Variogon 4x optische zoomlens is het resultaat van de samenwerking tussen Kodak en Schneider-Kreuznach, de Duitse fabrikant van hoge kwaliteit lenzen en een pionier op het gebied van de lenstechnologie. De lens van de DX6340 levert een ongekende scherpte en contrast op professioneel niveau. Daarnaast levert de combinatie van de hoge kwaliteit en lichtsterke zoomlens en de hoge snelheid autofocus een effectief flitsbereik op van maar liefst 6 meter. De hoge snelheid autofocus werkt in de meeste gevallen op lange afstand beter dan de autofocus hulplicht systemen bij andere camera's en voorkomt ook dat een persoon al denkt dat de opname al gemaakt is doordat het AF-hulplicht is afgevuurd.
Kodak EasyShare DX6340 Kodak DX6340
De Kodak EasyShare DX6340 is een camera die is uitgerust met een grote 1.8" LCD display met een hoge resolutie die zowel geschikt is om binnen als buiten te gebruiken, maar ook de beeldverwerkingtechnologie van Kodak draagt in belangrijke mate bij aan de uiteindelijke hoge beeldkwaliteit. Naast de optische zoom kan de DX6340 ook 3.5x geavanceerd digitaal inzoomen, wat een duidelijk beter resultaat oplevert dan de standaard digitale inzoom functie. De camera heeft een fraai vormgegeven en compact formaat behuizing, maar is toch uitgerust met een veelvoud aan typische EasyShare functies, inclusief een zogenaamde "label" functie die het mogelijk maakt de opnamen te beheren wanneer deze nog opgeslagen in de camera zijn. Daarnaast is de bekende "Share" knop voor het eenvoudig printen, emailen of terugkijken van de opnamen aanwezig. De unieke joystick besturing achter op de camera maakt het manoeuvreren in het menu een stuk eenvoudiger en sneller, maar ook de mogelijkheid tot het maken van video clips met geluid maken van de EasyShare DX6340 een complete camera. De DX6340 laat het de gebruiker toe 32 e-mail adressen in de camera op te slaan. De nieuwe DX6340 ondersteunt tevens het nieuwe printerdock station 6000 die wij over enkele dagen in een artikel zullen publiceren.
Links:  PMA 2003  -  PMA 2004  -  PMA 2005  -  PMA 2006  -  PMA Show  -  LetsGoDigital  -  Buy Digital Camera