Fuji 20.8 Megapixel digitale achterwand - PMA 2003
Fuji digitale achterwand
We zullen de stand van Fuji Photo Film vandaag of morgen nog even bezoeken om het prototype dichterbij te bekijken, maar eerst zullen we de aankondiging publiceren van de nieuwe hoge resolutie oplossing voor midden formaat camera's. Vandaag heeft Fuji Photo Film haar nieuwe prototype van de 20.8 Megapixel digitale achterwand aangekondigd. Deze achterwand is speciaal ontworpen om te worden gebruikt met midden formaat camera's, zoals de FujiFilm GX680 midden formaat camera. De nieuwe digital achterwand zal professionele fotografen in staat stellen om zeer hoge kwaliteit beeldmateriaal te produceren. Met behulp van FujiFilm's nieuwe Super CCD technologie produceert de nieuwe digitale achterwand sensationele beelden met een zeer groot dynamisch bereik waarbij een resolutie wordt bereikt van maar liefst 5408x7648 (41.4 miljoen) effectieve pixels. Het formaat van de beeldsensor is 37x52mm. De gebruikers van deze digitale achterwand kunnen natuurlijk zeer grote formaat afdrukken realiseren, maar hebben ook genoeg beeldmateriaal om deelvergrotingen te maken zonder noemenswaardig verlies. Bijkomend is de mogelijkheid om met de digitale achterwand de zogenaamde One Shot Instant Colour Capture te activeren waarmee uitzonderlijk hoge kwaliteit beelden opgeslagen kunnen worden met een snelheid van 1 opname per 1.5 seconde met een maximum van 7 beelden achter elkaar.
Fuji digitale achterwand Fujifilm digitale achterwand
De nieuwe digitale achterwand van FujiFilm zal zowel daglicht als standaard studiolicht volledig ondersteunen en zal een ISO waarde kennen van 100, 200 tot 400 ISO. Een ingebouwde 1.8-inch LCD display, gelijkwaardig aan dat van de FujiFilm FinePix S2 Pro, is aanwezig en de door FujiFilm nieuw ontwikkelde DSP technologie maakt het mogelijk met een hoge snelheid groot formaat bestanden in CCD-RAW of JPEG formaat te verwerken.
De nieuwe digitale achterwand zal tijdens de PMA show gepresenteerd worden en we zullen dan ook kijken of we dit onderwerp nog even kunnen meenemen in het verslag. Prijs en verkrijgbaarheid zullen in een later stadium bekend gemaakt worden.
Links:  PMA 2003  -  PMA 2004  -  PMA 2005  -  PMA 2006  -  PMA Show  -  LetsGoDigital  -  Buy Digital Camera