Casio Exilim EX S3 - PMA 2003
Casio Exilim EX S3 digitale camera
Vandaag heeft Casio een nieuw lid van de Exilim voorgesteld - EX-S3 - met 3.2 miljoen effectieve beeldpunten en een groot formaat 2.0-inch LCD display verpakt in een ultracompacte verpakking. De nieuwe EX-S3 is de meeste recente Exilim camera uit deze serie creditcard formaat camera's. De nieuwe Exilim camera is uitgerust met een 3.2 Megapixel CCD voor hoge resolutie en rijk gedetailleerde opnamen, en het grote formaat 2.0-inch LCD display is ideaal om als zoeker te gebruiken of om de opnamen op te bekijken. Dit alles is allemaal verpakt in een ultracompacte en stijlvol ontworpen behuizing voorzien van een lensschuif die de lens beschermt tegen onverwachte stoten of stof. De design body is vervaardigd uit een magnesium legering en weegt slechts 72 gram. De hoge snelheid waarmee de camera opstart is slechts 0,01 seconde en in combinatie met een zeer snelle reactietijd van de camera na het indrukken van de ontspanknop is de opname direct ook gemaakt. Met deze kenmerken is het geen probleem elk onderwerp direct vast te leggen zonder dat hierbij enige tijd verloren gaat.
Casio Exilim EX S3 Casio EX S3
De nieuwe Casio EX-S3 heeft een stijlvol ontworpen behuizing met afmetingen van slechts 89.5x57x11.7mm en een gewicht van slechts 72 gram (exclusief accu en geheugenkaart). Deze camera is de lichtste camera ter wereld onder de 3 Megapixel camera's. De snelle reactietijd van de EX-S3 in combinatie met het grote formaat 2.0-inch LCD display zorgen ervoor dat de gebruiker de camera in ieder situatie prima kan inzetten. De vorige generatie EX-2 serie camera's was uitgerust met een 1.6-inch LCD display, zodat het formaat van S3 van 2.0-inch zonder problemen de opnamen laat weergeven en goed zichtbaar zijn zonder deze eerste te hoeven vergroten. Wanneer de camera op het dockingstation wordt geplaatst kunnen de opnamen via de Photo Stand direct worden weergegeven. De kalender functie showt een fullmotion kalender waarbij iedere keer een kleine thumbnail wordt weergegeven van de eerste opnamen die op die geselecteerde dag zijn gemaakt. De display laat zich tevens prima gebruiken om de opgeslagen opnamen te beheren. Door de integratie van de nieuwe Hyper CCD-lens is het mogelijk geworden minder ruimte nodig te hebben voor deze onderdelen. De integratie van de Multi-Chip module heeft geresulteerd in een 40% ruimtebesparing ten opzichte van de Exilim EX-S2/M camera's.
De camera is uitgerust met een 3.2 miljoen aantal pixels en een hoge resolutie 1/1.8" progressieve CCD. De EX-S3 heeft de bekende Casio functie "Best Shot" ingebouwd waarmee de gebruiker op een zeer eenvoudige wijze aan de hand van voorbeelden de juiste belichting voor de camera in kan stellen. De camera laat een voorbeeld opname zien, wanneer deze overeenkomt met de te maken opnamen en dit voorbeeld wordt geselecteerd stelt de camera geheel automatisch de juiste belichtingscompensatie, witbalans en overige instellingen in. Er zijn 15 voorbeeld opnamen beschikbaar, inclusief "Coupling Shot" en "Pre shot". Coupling shot is in principe een meervoudig belichte opname en Pre shot maakt het mogelijk eerst de gewenste achtergrond te fotograferen en daarna deze achtergrond te gebruiken voor de tweede opname, zodat deze één geheel vormen.
Overige kenmerken van de Casio EX-S3 zijn: Drievoudige zelfontspanner, wereld klok en diverse alarmfuncties, Secure Digital of MultiMedia ondersteuning, intern geheugen van 10MB, Exifprint en PIM II ondersteuning, USB Direct Print, JPEG en AVI formaat, video clip met audio, f4.2 lichtsterke lens, fix-focus, brandpunt van 7.1mm wat overeenkomt met 35mm bij een 35mm camera, scherpstelafstand van 80cm - oneindig, belichtingscompensatie van -/+ 2EV per 1/3 EV, 1-1/6400e seconde sluitertijd, ISO 80, 160, 320 en 640, instelbare flitsmode, histogram, USB dockingstation interface en Lithium Ion accu.
Links:  PMA 2003  -  PMA 2004  -  PMA 2005  -  PMA 2006  -  PMA Show  -  LetsGoDigital  -  Buy Digital Camera