Adobe Camera RAW plug-in voor Photoshop 7.0.1 - PMA 2003
Adobe Camera RAW plug-in voor Photoshop 7.0.1
Adobe, de leider op het gebied van network publishing, kondigde vandaag de onmiddellijke verkrijgbaarheid aan van Photoshop Camera RAW en JPEG 2000 plug-ins. De Photoshop Camera RAW plug-in biedt bliksemsnelle, gemakkelijke toegang - binnen Photoshop, zelf binnen de file browser - tot "ruwe" image bestanden in professionele en middenklasse digitale camera's van Nikon, Canon, Minolta, Olympus en FujiFilm. De Photoshop Camera RAW plug-in, als software add-on die samenwerkt met Photoshop 7.0.1 software, biedt fotografen de mogelijkheid de door de digitale camerasensor vastgelegde originele gegevens direct te bewerken, waardoor afbeeldingen kunnen worden gecreëerd met een superieur kleurenscala en het maximaal haalbare niveau aan details. Deze ongecomprimeerde en onbewerkte afbeelding, een "digitaal negatief", heeft bij professionele fotografen vaak de voorkeur, juist vanwege de nauwkeurige beheersbaarheid van de kleurenscala en de optimale gedetailleerdheid van de afbeelding. De toegankelijkheid van de onbewerkte afbeelding, vóór conversie naar bestandsformaten als JPEG en TIFF, geeft de gebruiker de mogelijkheid om de witbalans, de intensiteit en het contrast aan te passen, in plaats van deze beslissingen over te laten aan de automatische instellingen van de camera. De Photoshop Camera RAW software is, samen met een extra plug-in die Photoshop ondersteuning mogelijk maakt voor het recentelijk uitgebrachte JPEG 2000 bestandsformaat, vanaf vandaag als download via de website van Adobe beschikbaar.
Volgens Bryan Lamkin, senior vice president of Digital Imaging Products van Adobe Systems heeft Adobe de beschikbaarheid van deze technologie zo veel mogelijk versneld, zodat de Adobe gebruikers onbewerkte camera-formaten kunnen bekijken en bewerken. Nu binnen alle professionele disciplines op het gebied van fotografie steeds vaker digitale SLR camera's worden gebruikt in plaats van de traditionele filmcamera's, hebben fotografen behoefte aan een gestandaardiseerde manier van toegang tot en bewerken van ongecomprimeerde digitale negatieven. Met behulp van de Photoshop Camera Raw plug-in kunnen verschillende wijzigingen worden aangebracht in het ongecomprimeerde bestand, zoals de witbalans, temperatuur, kleur, belichting, schaduwen, contrast, kleurintensiteit, scherpte en regelmatigheid.
Adobe Camera RAW plug-in
De plug-in biedt eveneens de mogelijkheid om onbewerkte bestanden te bekijken binnen de file browser (nieuw in Photoshop 7.0) en bestanden in de betrouwbare 16-bit-per-channel modus direct in Photoshop te importeren. Voor iedere ondersteunde camera zijn standaard en aangepaste instellingen voor ruwe afbeeldingen beschikbaar, die bovendien tussen twee sessies door kunnen worden aangepast en opgeslagen. Door de mogelijkheid om instellingen toe te passen op verschillende bestanden uit dezelfde fotosessie wordt de kwaliteit van de uiteindelijke foto verbeterd, is er minder nabewerking nodig en ontstaat er meer efficiëntie in de workflow van de professionals op fotografisch en grafisch gebied. Een compleet overzicht van ondersteunde cameramodellen en de bijbehorende native ruwe bestandsformaten is verkrijgbaar via de site van Adobe. De Photoshop Camera RAW en JPEG 2000 plug-ins zijn samen in één download beschikbaar voor Euro 99, - De software per direct verkrijgbaar, uitsluitend in de Engelse versie, via de wereldwijde websites van Adobe. De plug-ins zijn compatibel met niet-Engelse taalversies van Photoshop 7.0.1.
Links:  PMA 2003  -  PMA 2004  -  PMA 2005  -  PMA 2006  -  PMA Show  -  LetsGoDigital  -  Buy Digital Camera